Nieuws

Bekijk hier ons laatste nieuws.

“Lekker belangrijk”, zou u kunnen denken bij de kleur van een borgpen. “Waarom zou ik me druk maken om de kleur? Het belangrijkste is dat de borgpen ervoor zorgt dat de stelling stevig in elkaar blijft zitten”. Maar toch kan de kleur van de borgpen belangrijker zijn dan u denkt! Wij leggen uit waarom.
Op 29 & 30 juni 2022 vindt alweer de 15de editie van de Webwinkel Vakdagen plaats in de Jaarbeurs Utrecht! Het wordt opnieuw een editie boordevol inspirerende sprekers, relevante thema’s en exposanten over de hele breedte van de digital commerce. Lees de vier redenen om ons te bezoeken op de Webwinkel Vakdagen!
Stelt u zich eens voor: u kunt rondkijken in uw magazijn. Nee, niet het magazijn waar u iedere dag rondloopt, maar de toekomstige versie daarvan. Het magazijn dus dat in de komende weken opnieuw wordt ingericht. Onmogelijk? Niet met een VR-bril.
Een onderdeel van veilig werken in het veiligheidsbeleid dat MeerMagazijn hanteert is dat onze monteurs netjes werken. Door een werkplek georganiseerd en schoon te houden wordt de veiligheid al een stuk verhoogd.
De projecten die wij met MeerMagazijn de laatste jaren hebben uitgevoerd zijn steeds omvangrijker en specialistischer geworden. Het was dan ook regelmatig nodig om een hoogwerker te huren voor zo’n project. Nu hebben we er één gekocht!
Er zijn veel manieren om een magazijn in te richten. Het hangt natuurlijk helemaal af van de productsoort die opgeslagen wordt. Wanneer u werkt met producten die een hoge omloopsnelheid hebben, zoals levensmiddelenopslag of voedselproductie, dan zou u eens kunnen denken aan een Pallet Shuttle Systeem.
MeerMagazijn werkt sinds een aantal jaar met een 3D-tekenprogramma waarmee realistische 3D-tekeningen gemaakt worden die voor iedereen makkelijk te lezen zijn. Logistiek adviseur Roel Voskuil werkt samen met zijn collega adviseurs al geruime tijd met dit tekenprogramma en hij vertelt enthousiast over de vele voordelen voor u als klant.
Nathan Dane, marketing- en salesmanager bij Vlot Logistics: “Het was een kwestie van omdenken: dat geeft ook direct de meerwaarde aan van MeerMagazijn”. Lees meer over dit innovatieve project bij Vlot Logistics.
Onze klant Groenendijk Bedrijfskleding is totaalleverancier en eigen producent in bedrijfskleding voor alles wat met veiligheid op de werkvloer te maken heeft. Door een gegunde aanbestedingsopdracht van Defensie was er een extra opslaglocatie nodig. We hebben Logistiek Manager Jan-Willem van Laar gevraagd wat precies hun opslagbehoefte was en hoe MeerMagazijn in die behoefte kon voorzien.
De vraag naar kunststof beveiligingselementen wordt steeds groter. Dat is niet gek. Er zitten namelijk veel voordelen aan het gebruik van kunststof! Lees meer over de 6 belangrijkste voordelen.
Onlangs is MeerMagazijn een samenwerking aangegaan met Diract. Diract helpt u met het opzetten van een Warehouse Management Systeem (WMS). Dit levert voor u niet alleen kostenbesparingen op maar het verhoogt ook de flexibiliteit, het verkort de doorlooptijd en de kans op fouten wordt teruggedrongen.
Laat uw magazijn inspecteren op veiligheid via onze nieuwe Quick Scan. Dit is sneller en voordeliger dan een complete magazijninspectie! Lees meer over het verschil tussen beide inspecties.
Wanneer is een magazijn veilig? Heeft dat te maken met de kwaliteit van de stellingen? Heeft dat te maken met de manier van inrichten van het magazijn? Ja deze aspecten hebben er zeker mee te maken. Een zeer belangrijk onderdeel van een veilige magazijninrichting is dat er wordt gewerkt volgens de NEN normeringen (NEderlandse Norm en Europese Norm). Eén van die normeringen is de NEN-EN 15635 norm. Met MeerMagazijn geven wij extra aandacht aan die norm.
Wanneer een magazijnstelling in een opslagruimte overbelast raakt dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Daarom moeten belastingborden, ook wel draagvermogensborden genoemd,  volgens Arbo en NEN-EN 15635 verplicht aanwezig zijn in elk magazijn waar magazijnstellingen staan.  Een belastingbord kan dus ongelukken voorkomen!
De opslagruimte van TSN Groen in Bleiswijk is gegroeid van 2.500 naar 14.000 vierkante meter vloeroppervlakte. MeerMagazijn heeft daar 6.000 palletplaatsen neergezet. Lees hier hoe dit project tot stand is gekomen.
In een aantal gevallen biedt MeerMagazijn bij oplevering van uw magazijninrichting een opleverinspectie aan. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van onze periodieke inspectie of om een schade-inspectie uit te laten voeren. Onze Inspecteur Ruud Ancher geeft in 8 vragen antwoord op het verloop van zo'n inspectie.
Absolute Motors is een innovatief snelgroeiend bedrijf die auto’s uit het topsegement personaliseert, verbetert en beschermt. Juist omdat ze zo groeien klopte Rowan van der Woude (Sales Manager) onlangs bij ons aan. Zijn vraag: “Hoe kunnen we onze werkruimte groter maken en hoe kunnen we de belichting in deze werkruimte verbeteren?” Wij hebben hier een mooie oplossing voor gevonden.
Wanneer er gewerkt wordt op hoogte dan komen er altijd gevaren om de hoek kijken. Neem bijvoorbeeld valgevaar bij het plaatsen van een verdiepingsvloer. Maar denk ook eens aan voorwerpen die van grote hoogte naar beneden vallen! Met MeerMagazijn zorgen wij er op verschillende manieren voor dat deze gevaren zoveel mogelijk worden gereduceerd.
Een IPE constructiebalk: wat is dat? zult u denken. IPE staat voor I–Profiel Europees. Een I-profiel is een type warmgewalste stalen balk waarvan de dwarsdoorsnede de vorm van de letter I heeft. Er zitten een aantal grote voordelen aan het gebruik van dit type constructiebalk voor uw verdiepingsvloer!
Marcel van Bentum, Algemeen Manager van keuken- en witgoedspecialist Bemmel & Kroon in Zoeterwoude heeft ons onlangs benaderd voor een passend advies over de bestaande opslagruimte. Concreet was de vraag van Marcel: “Kunnen jullie op een slimme manier de opslagcapaciteit vergroten én efficiënter maken?” Maar natuurlijk kunnen wij dat!
In deze tijd van Corona kan het lastig zijn, voor u als ondernemer, om budget vrij te maken voor het inrichten of uitbreiden van uw magazijn. Toch kan het juist nú noodzakelijk zijn om meer opslagruimte te creëren. Maar hoe pakt u dat aan? Wij hebben voor u de oplossing!
Een goed magazijn is een veilig magazijn. Dit klinkt misschien cliché, maar het is echt waar. In een magazijn lopen mensen rond, die kwetsbaar zijn als de juiste veiligheidsmaatregelen niet worden getroffen. Daarom is een project van MeerMagazijn niet klaar wanneer de gewenste stellingen en/of vloeren geleverd zijn. Er volgt altijd een opleverinspectie.
Wij kunnen u, in deze lastige tijd , eenvoudig op afstand helpen met het ontwerpen van uw magazijninrichting. Via 'Real Time Ontwerpen' kunt u vanuit uw eigen kantoor meekijken en feedback geven! Gemakkelijk, veilig én snel!
Wijnimport Van Broekhuizen (wijnhandel B.J. de Logie) uit Amsterdam is een familiebedrijf – wijnkopers sinds 1848. De laatste jaren is het bedrijf uit de oude opslag gegroeid en was er behoefte aan een koelere ruimte tijdens de warme dagen van het jaar om bewaarwijnen op te slaan. Bij de nieuwe opslag stond ook de continuïteit en de verbetering van de werkprocessen centraal. Hoe hebben we dit allemaal aangepakt?
“Stagiair raakt teen kwijt na valpartij in magazijn” “Magazijnmedewerker gewond door omvallende palletstellingen” Volgens Logistiek.nl vielen in 2019 de meeste doden als ongeval in de logistiek in vier jaar tijd. Een veilig magazijn is daarom noodzakelijk. Maar hoe zorgt u daarvoor?
Afgelopen oktober hebben we weer een mooi project mogen opleveren; dit keer bij Tacx in Oegstgeest. Tacx is leverancier van onder andere Smart Bikes inclusief accessoires. Voor een nieuwe opslaglocatie in Oegstgeest was een magazijninrichting nodig. Deze hebben we binnen no-time kunnen opleveren.
Sinds kort is het bij ons ook mogelijk om uw magazijn in te richten of uit te breiden met het Conveyor system. Een Conveyor is een transportsysteem bedoeld voor intern transport van materialen. Maak op deze manier een effectieve efficiencyslag in uw warehouse!
In 2018 hebben we met MeerMagazijn bij Roobos Bloemengroothandel een leuk project mogen neerzetten: gebruikte palletstellingen en een nieuwe verdiepingsvloer. Dit najaar benaderde Roobos ons weer maar nu met de vraag of wij de bestaande verdiepingsvloer konden uitbreiden in verband met het inrichten van een extra kantine.
Met trots presenteren wij ons nieuwe magazine: Het MeerMagazine. In dit magazine leest u alles over hoe wij ons als magazijninrichter blijven vernieuwen. Deze innovaties ziet u terugkomen in zowel onze producten en diensten als de technologie daarachter. Nieuwsgierig geworden? Lees het magazine dan online of vraag de papieren versie aan!
Wilt u optimaal gebruik maken van de ruimte in uw winkel of magazijn? Dan is een verdiepingsvloer met een trap een goede investering. Om dit geheel een professionele uitstraling te geven kunt u kiezen voor een fraai afgewerkte beukenhouten trap.
Onlangs hebben wij een mooi project mogen neerzetten bij Alecs Schoonmaakdiensten in Waddinxveen. Door uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten van Alecs was er behoefte ontstaan aan meer opslagmogelijkheden in de bestaande ruimte. Het resultaat: een verdiepingsvloer waardoor er extra opslagruimte in de hoogte is ontstaan.
Werkt u met producten die een hoge omloopsnelheid hebben? Zoekt u een manier om meer rendement uit uw magazijninrichting te halen? Wilt u de opslagcapaciteit van uw magazijninrichting vergroten en uw opslag efficiënter maken? Wij zoeken samen met u naar de beste oplossing.
Als magazijninrichter houden wij ons continu bezig met (door)ontwikkelen van onze producten. Zo kunt u bij ons sinds kort uw magazijninrichting uitbreiden en automatiseren met transportbanden.
De Pakkettenfabriek in Roelofarendsveen is een e-fulfilment specialist op het gebied van opslag, pick & pack en verzending voor webshops. Op basis van advies op locatie is er onlangs door ons een mooie magazijninrichting opgeleverd.
Vanwege de maatregelen die genomen zijn wat betreft het Coronavirus kunnen de bewoners van verpleeghuizen vaak geen bezoek meer ontvangen. MeerMagazijn wil een steentje bijdragen om deze tijd iets gemakkelijker te maken voor de bewoners.
Naast de bestaande bandenstellingen, die wij leveren aan garages, groothandels en bedrijven met een eigen wagenpark, werken wij nu ook aan de ontwikkeling van een bandentrap.
Artikel bijgewerkt op 18 mei 2020 Het dagelijks leven van ons allemaal is de afgelopen dagen behoorlijk op zijn kop gezet door het Coronavirus. Voor ons als MeerMagazijn heeft de gezondheid van onze collega's, hun gezinnen en onze klanten de hoogste prioriteit. Daarom hebben wij intern de nodige voorzorgsmaatregelen genomen om medewerkers en klanten te beschermen tegen besmetting en om verspreiding van het virus te voorkomen.
In Nederlandse magazijnen gebeuren jaarlijks zo'n 150 ernstige ongevallen, waarvan gemiddeld 7 met dodelijke afloop*. Vaak ligt onduidelijkheid in de verkeersafspraken daaraan ten grondslag. Het is dus letterlijk van levensbelang om een duidelijk verkeersplan op te stellen voor uw magazijn.
De stellingen die MeerMagazijn levert zijn van het merk AR Racking. Deze fabrikant is een samenwerking aangegaan met de universiteit van Mondragon. AR Racking ontwerpt en test hier hoogwaardige stalen rekken voor pallets en speciale ladingen. Neem een kijkje in het laboratorium van AR Racking!
Kevin Brands, Directeur TSN Groep: "Ik vind het mooi dat we op dit moment operationeel zijn in ons 10.000m2 grote warehouse. En wetende dat op het moment dat wij verder uit zouden willen breiden, we gebruik kunnen maken van de diensten van MeerMagazijn".
Zoekt u meer opslagcapaciteit voor uw producten of wilt u uw huidige magazijninrichting uitbreiden maar niet teveel kosten maken? Kijk dan eens bij onze voorraad gebruikte stellingen. Bij MeerMagazijn kopen en verkopen we gebruikte magazijnstellingen. Dit kan u veel geld en tijd besparen.
Het van oorsprong familiebedrijf Plutosport is de laatste jaren helemaal getransformeerd van internationale groothandel naar een webwinkel met ruim 20.000 artikelen. Gerrie Mulder, Manager Operations, vertelt over deze goed geslaagde transformatie.
Afgelopen maand hebben we bij de Van der Waay Europe in Hazerswoude een totale magazijninrichting mogen plaatsen. Na oplevering van de vloer hebben Joost van der Waay en Marcel Koolmees onze Bak&Braai in ontvangst genomen. Joost van der Waay: ' "De jongens zijn er zó enthousiast over, ze wilden hem al vóór de pauze aansteken!"
Marcel Wesseling is samen met Wilfred van Wattum directeur/eigenaar van Wesseling Logistics. De komende tijd ligt de focus van de organisatie op groei van het gedeelte Distributie en Warehousing. MeerMagazijn mag de inrichting van het nieuwe magazijn verzorgen. Maar wat maakt Wesseling Logistics nu zo uniek in zijn branche waardoor ze zo kunnen groeien?
Sinds kort is het bij ons mogelijk om uw nieuwe of gebruikte magazijninrichting te leasen. Wij kunnen u een scherpe leaseprijs aanbieden omdat wij als enige magazijninrichter rekening houden met een eventuele toekomstige restwaarde.
De zomer komt er weer aan en dat betekent: barbecueën. Bestel daarom nu bij ons je magazijninrichting en ontvang gratis de MeerMagazijn Bak&Braai!
De Houweling Groep in Bleiswijk adviseert, ontwikkelt en verkoopt producten ter bescherming van mens, plant, product en omgeving. Het familiebedrijf, opgericht in 1925, bestaat uit verschillende business units. Bert-Jan Houweling, verantwoordelijk voor Houweling Warehousing bv en Houweling Transport bv, was op zoek naar een leverancier voor het vernieuwde magazijn. Hij is in contact gekomen met MeerMagazijn en het virtual reality concept. Lees meer over hun ervaring hiermee.
Wanneer u uw volledige magazijn laat inrichten door MeerMagazijn dan leggen wij de gemaakte 3D-tekening aan u voor om te bepalen vanuit welk punt u uw magazijn virtueel wilt bekijken. U ontvangt daarna de 3D tekening met een QR code en een VR bril. Bent u benieuwd hoe dat eruit ziet? Doe dan hier de test.
Bent u benieuwd hoe u uw huidige opslagruimte kunt verbeteren of vernieuwen? Neem dan contact met ons op voor een totaaladvies. Wij komen dan bij u langs om de situatie op te nemen. U ontvangt een advies op maat inclusief een 3D tekening met een VR bril.
Nico Koot, eigenaar van Nico Koot Transport & Opslag heeft, samen met Ernst van Berkel (administratie en opslag), zijn bedrijf de laatste jaren explosief zien groeien. Dit vereist een goed uitgedachte opslagmogelijkheid.
Laat u uw magazijn helemaal door MeerMagazijn inrichten? Dan ligt er misschien een VR-bril voor u klaar. Loop daarmee virtueel door uw toekomstige magazijn en beleef het 'WOW' effect! Lees meer over de voordelen van deze aanpak.
MeerMagazijn sponsort de 16 jarige Demi Bosma uit Zoetermeer. Zij heeft dit jaar de eerste plek behaald in de divisie ‘Girls 16-17 jaar van de Nederlandse CrossFit Open. Maar wat is CrossFit eigenlijk en en wat is Demi haar drijfveer?
Bever, de grootste outdoor winkel van Nederland is een klant waarbij er een prachtig voorbeeld van maatwerk is gerealiseerd. Door de groei van Bever ontstond er een dringende vraag naar extra magazijnruimte. Er moest een creatieve oplossing bedacht worden om meer ruimte te creëren op hetzelfde aantal vierkante meters. Hiervoor is MeerMagazijn ingeschakeld.”
Een pallet shuttle systeem is een elektrisch aangedreven opslagsysteem in een speciaal ontworpen stelling. Dit systeem is een variant op de inrijstelling. Bij een nieuwe klant hebben we onlangs zo'n pallet shuttle systeem geplaatst. Lees meer....
Van pijn in je schouders tot aanrijdingen met heftrucks. Werken in een magazijn leidt tot risico's – maar voor een deel zijn die te ondervangen met een goede magazijninrichting. Volg deze 5 tips en u creëert meer veiligheid.
Onze fabrikant van stellingen, AR Racking, heeft zijn productiefabriek uitgebreid. AR Racking is een Spaanse staal- en stellingsproducent, gevestigd in Tudelo Navarra.
“Dat soort verbeteringen hebben een dubbel effect: ze leiden tot een optimale werkomgeving en leveren aanzienlijke kostenbesparingen op.” Bedrijven die te gemakkelijk denken over hun magazijninrichting, kunnen volgens hem te...
Gelukkig is de site ook online beschikbaar.
Fijne Koningsdag! Wij genieten ook van een extra vrije dag. Vrijdag 28 april zijn we gewoon weer aan het werk.
Checklist veilig werken uitzendkrachten in magazijn
Heeft u onze nieuwe vrachtwagen al gespot? Sinds begin dit jaar rijdt de nieuwe combinatie al met een grotere trailer. Vorige week is ook de trekker voorzien van MeerMagazijn bestickering.