Een goed magazijn is een veilig magazijn

2 maart 2021

veiligheid

Een goed magazijn is een veilig magazijn. Dit klinkt misschien cliché, maar het is echt waar. In een magazijn lopen mensen rond, die kwetsbaar zijn als de juiste veiligheidsmaatregelen niet worden getroffen. Daarom is een project van MeerMagazijn niet klaar wanneer de gewenste stellingen en/of vloeren geleverd zijn. Er volgt altijd een opleverinspectie.

De inspectie

Onze inspecteur gaat bij een (oplever)inspectie altijd stapsgewijs te werk. Waar kijkt hij bijvoorbeeld naar:

  • Is er materiaal beschadigd?
  • Is het materiaal op de juiste wijze geplaatst?
  • Is alles volgens de opdracht van de klant geplaatst?

Onze inspecteur heeft tijdens de opleverinspectie ook de rol van controleur. Hij controleert of de wensen van de klant zijn uitgevoerd. Naast de opleverinspectie meet de inspecteur ook de eerste ligger inhaakhoogte van de geleverde stellingen. Op basis van deze gegevens zorgt hij ervoor dat de klant een belastingbord ontvangt waar op vermeld staat hoeveel draagvermogen de stelling heeft. Bij het plaatsen van het belastingbord aan de stelling wordt dit bord ook voorzien van een inspectiesticker. Deze sticker geeft aan wanneer de stelling is geïnspecteerd en wanneer deze weer opnieuw moet worden geïnspecteerd.

 

“Zijn mijn stellingen of is mijn vloer dan niet veilig of betrouwbaar bij oplevering?”

Dit is een goede vraag die misschien gelijk in uw gedachte opspeelt. Het antwoord op deze vraag is: ja, uw vloer en stellingen zijn wel degelijk veilig en betrouwbaar. Het is echter wel belangrijk om te weten dat, wanneer u een magazijnstelling of een vloer aanschaft of in gebruik heeft, een inspectie van waarde kan zijn voor u, maar zeker ook voor uw personeel. Naast een opleverinspectie is het ook mogelijk om een inspectie van uw bestaande magazijninrichting door ons te laten uitvoeren.

Onze inspecteurs staan voor u klaar

Bent u benieuwd wat voor u de mogelijkheden zijn voor een magazijninrichting met opleverinspectie ? Of wilt u graag een inspectie van uw bestaande magazijn? Neem dan contact met ons op. Onze inspecteurs Ruud Ancher en Carlo Menken staan voor u klaar om bij u langs te komen.  0172-404031.

Veiligheidsinspecteur Ruud Ancher                                                                  Veiligheidsinspecteur Carlo Menken