Plutosport: Van internationale groothandel naar webwinkel met ruim 20.000 artikelen

26 september 2019

klant in beeld

Het van oorsprong familiebedrijf Plutosport is de laatste jaren helemaal getransformeerd van internationale groothandel naar een webwinkel met ruim 20.000 artikelen. Gerrie Mulder, Manager Operations, vertelt over deze goed geslaagde transformatie.
Gerrie Mulder: ‘Onder de naam PCS verkochten we sportkleding en schoenen aan grootwinkelbedrijven binnen Europa, maar ook webshops in UK en Frankrijk behoorden tot onze klantenkring. Hiermee was het idee geboren om een test te doen om zelf online artikelen te gaan verkopen. Dit heeft geresulteerd in een webshop met inmiddels 20.000 sport- en vrijetijdsartikelen van uitsluitend topmerken die verkocht worden door heel Europa via Plutosport. nl, Plutosport.de, Plutosport.fr en Plutosport.com. Het online verkopen van sport en lifestyle is nu core business!’

Logistieke aanpassing

De transformatie naar internetleverancier bracht natuurlijk ook een logistieke verandering met zich mee. Er was minder magazijnruimte nodig omdat er geen volledige pallets meer naar een klant werden gestuurd. Er ging nu bijvoorbeeld maar één paar sportschoenen naar één consument in plaats van pallets met sportkleding naar klanten. Dat is een heel andere tak van sport. Gerrie Mulder:  ‘De verhuizing van Alphen aan den Rijn naar Ter Aar in 2010 gaf aanleiding om ons magazijn hierop aan te passen. In Alphen aan den Rijn hadden we nog een groot magazijn met palletstellingen. Maar hier in Ter Aar gebruiken we legbordstellingen. Daar liggen de artikelen per stuk op. 

Werken met Meer Magazijn: ‘Er wordt volop meegedacht’

‘De laatste jaren groeiden we als webshop. Daardoor hadden we meer magazijnruimte nodig. Huren van extra magazijnruimte was mogelijk maar we wilden de ruimte die we hadden liever optimaal benutten. De bestaande magazijnruimte in Ter Aar is vrij hoog dus een verdiepingsvloer plaatsen zou de oplossing zijn. De kosten per vierkante meter worden dan ook lager. Toen kwam Meer Magazijn in beeld. We hadden gegoogeld op een goede leverancier, we kregen via via ook de tip om met Meer Magazijn te werken en een collega van mij kende Niels, de eigenaar. ‘En Meer Magazijn is ook in de buurt gevestigd. Dat is toch prettig’. 

Gerrie Mulder:‘De korte lijnen en de flexibiliteit binnen MeerMagazijn zijn zeker pluspunten’  Daar hecht ik veel waarde aan. Er wordt ook snel gereageerd. Het is niet fijn om lang te moeten wachten met uitvoeren wanneer je wilt groeien’. ‘Daarnaast wordt er volop meegedacht. Dat verwacht je natuurlijk wel van een specialist maar het gebeurt toch niet altijd’.

Plutosport blokje 9

‘Het assortiment van Plutosport bestaat naast sportartikelen ook uit  lifestyle  producten zoals sneakers, sweaters, jassen en jeans’

Kijk op www.plutosport.nl om het gehele assortiment te bekijken.

IMG 1026   IMG 1031

IMG 1028 kopie2  IMG 1032