Magazijn inrichten via 3D Visualisatie en VR

Een magazijn is meer dan een aantal stellingen. Bij een magazijninrichting komt meer kijken dan alleen het aantal staanders, liggers of vloerdelen. De inrichting van uw magazijn moet zowel efficiënt en veilig zijn en er moet rekening gehouden worden met onder andere sectie- en liggingsbelasting.

Met meer dan 30 jaar branche ervaring kennen wij de kneepjes van het vak en weten wij in elke situatie wat wel kan, maar ook wat niet kan. Voor een project komen wij uw magazijnruimte inmeten. Met deze inmeting en door goed naar uw wensen te luisteren, adviseren wij u graag over de meest optimale en veilige magazijnoplossing voor uw ruimte.

Deskundig magazijninrichting advies

Tijdens de inmeting brengen wij de gehele situatie in kaart en bespreken we de verschillende producten. Wij luisteren goed naar uw wensen en vertalen deze direct naar de mogelijkheden van uw magazijnruimte. Hierbij houden wij rekening met een groot aantal facetten, waaronder:

  • de benodigde ruimte voor de beoogde inrichting;
  • toegankelijke ruimte voor intern transport, na inrichting;
  • uw interne goederenstroom;
  • de veiligheid in uw beoogde magazijninrichting.

Door de beoogde inrichting van uw magazijn kritisch tegen het licht te houden, komen we in goed overleg tot een passend magazijninrichting advies en een oplossing op maat. Een magazijnoplossing waar alle betrokkenen trots op kunnen zijn.

3D-modulatie voor doelgericht magazijninrichting advies

Op basis van dit gesprek maken wij een doelgericht advies in de vorm van een 3D-tekening om het project visueel vorm te geven. Deze modulatie maakt het voor u levendig en inzichtelijk. Wij maken 3D-tekeningen, omdat deze makkelijk te lezen zijn, ook voor mensen zonder technische kennis. Zo weet u precies waar u aan begint en wat u kunt verwachten van ons.

Voorbeeld van een 3D-modulatie:

Nieuw! Uw 3D tekening bekijken door een VR bril!

Wanneer u uw volledige magazijn laat inrichten door MeerMagazijn dan leggen wij de gemaakte 3D-tekening aan u voor om te bepalen vanuit welk punt u uw magazijn virtueel wilt bekijken. U ontvangt daarna de 3D tekening met een QR code en een VR bril. U kunt dan uw toekomstig magazijn vooraf al virtueel bekijken, door de QR code te scannen met uw telefoon en de telefoon te plaatsen in de VR bril.

Dan volgt het WOW-moment! 

U zet de VR-bril op, en u kunt om u heen kijken. Dan ziet u uw magazijn precies zoals dat gaat worden, in 3D. Het ontwerp kan dan ook aangepast worden Misschien wilt u een rij stellingen erbij, of juist een rij minder. Misschien wilt u  de gangpaden wat breder of smaller, planken erbij of eraf.  Dat kunnen wij dan ter plekke aanpassen, net zolang tot u 100% tevreden bent met wat u ziet. En het mooiste komt nog: als u gebruik maakt van een bepaald type heftruck, kunnen we die downloaden van internet. En dan staat die heftruck binnen 5 minuten in uw virtuele magazijn. Zo wordt de ervaring voor u 100% realistisch.”Lees hier meer over dit vernieuwende concept.

Showroom

Om  een idee te krijgen van ons VR-concept, kunt u deze QR code van onze showroom scannen met uw telefoon . Klik na het scannen op het VR brilletje linksonder op het scherm van uw telefoon en draai uw telefoon in landscape stand.  

Meer weten?

Wilt u graag meer weten over onze werkwijze, wilt u magazijninrichting advies of wilt u uw volledige magazijn laten inrichten door ons en wilt u graag kennismaken met het VR-concept? Neem dan contact op. Wij staan u graag te woord en denken met u mee voor een oplossing op maat.