image description

Magazijninspectie

Deskundige inspectie van een magazijn

Een goed magazijn is een veilig magazijn. Dit klinkt misschien cliché, maar het is echt waar. In een magazijn lopen mensen rond, die kwetsbaar zijn als de juiste veiligheidsmaatregelen niet worden getroffen. Daarom is een project van MeerMagazijn niet klaar wanneer de gewenste stellingen en/of vloeren geleverd zijn.

Inspectie door onze veiligheidsinspecteur

Na oplevering van een magazijninrichtingsproject zal een speciaal opgeleide veiligheidsinspecteur altijd een magazijninspectie uitvoeren op constructieveiligheid. Onze veiligheidskundige kan elk merk en type stellingen inspecteren, ongeacht de leverancier of fabrikant. Deze veiligheidsinspecteur beschikt over de meest actuele expertise om een kwaliteitsinspectie uit te voeren en doet dit volgens de geldende Arbo-eisen en normeringen. Na de magazijninspectie ontvang je een rapport als basis voor ingebruikneming van de stellingen en/of vloeren.

Direct bijsturen tijdens project

Projecten van magazijninrichting worden geregeld aangepast gedurende de aanbouw. Zo kan het zijn dat de gewenste stellingen toch net even op een andere plek geplaatst worden, waardoor er een extra gangpad vrijkomt. Bij het maken van onverwachte aanpassingen kan het voorkomen dat extra veiligheidsmaatregelen, zoals een extra doorvalbeveiliging, niet altijd worden meegenomen. Daarom komt onze veiligheidsinspecteur gedurende de aanbouw ook geregeld langs om de voortgang te controleren aan de hand van kwaliteitspeilers en normeringen. Mocht er bij een dergelijke aanpassing geen rekening gehouden worden met extra constructieveiligheid zal hij tijdig bijsturen. Op deze manier wordt een veilige werkomgeving en snelle projectvoortgang gewaarborgd.

Officieel MeerMagazijn inspectierapport

Na een succesvolle projectafronding ontvang je een officieel MeerMagazijn inspectierapport met bijbehorende sticker. Dit rapport is één jaar geldig. Onze veiligheidsinspecteur zal eenmaal per jaar langskomen om de magazijninrichting tegen het licht te houden. Met deze periodieke magazijninspectie ben je verzekerd van een magazijninrichting op basis van wettelijke verplichtingen. Verbeterpunten in jouw magazijn zullen direct worden opgepakt. Zo voorkom je ongevallen door nalatigheid. Na mogelijke aanscherpingen van de veiligheid, ontvang je een nieuw inspectierapport met sticker.

De voordelen van de magazijninspectie

  • Magazijninspectie van alle merken en typen stellingen
  • Vaststellen van eventuele schades of zwakke plekken
  • Heldere rapportage inclusief verbetervoorstel
  • Vrijblijvende offerte van reparatiekosten
  • Snel bijsturen bij onverwachte aanpassingen
  • Officieel MeerMagazijn inspectierapport met bijbehorende inspectiesticker

 

Neem contact op met MeerMagazijn

Heb je vragen over onze service of wil je graag een afspraak inplannen om de constructieveiligheid binnen jouw magazijn te controleren of wil je een stellingen inspectie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Tag: stellingen inspectie

Maak direct een afspraak voor een magazijninspectie

Maak een afspraak
Onze merken en certificeringen