“Door het VR concept krijg je een realistischer beeld van het project”

De Houweling Groep in Bleiswijk adviseert, ontwikkelt en verkoopt producten ter bescherming van mens, plant, product en omgeving. Het familiebedrijf, opgericht in 1925, bestaat uit verschillende business units. Bert-Jan Houweling, verantwoordelijk voor Houweling Warehousing bv en Houweling Transport bv, was op zoek naar een leverancier voor het vernieuwde magazijn. Hij is in contact gekomen met MeerMagazijn en het virtual reality concept.  Lees meer over hun ervaring hiermee.

ISO

Door groei en professionalisering van het bedrijf en de verbouwing en vernieuwing van het magazijn was er behoefte aan een nieuwe inrichting van de opslagruimte. Naar aanleiding van een ISO 9001 audit bleek ook dat de huidige stellingen niet meer voldeden. Bert-Jan Houweling stond voor de uitdaging om binnen twee weken een deel van een nieuwe magazijninrichting gereed te hebben. Hij ging op zoek naar een aanbieder die snel kwaliteit kon leveren.

“Eén offerte is geen offerte”

“We hebben offertes opgevraagd bij MeerMagazijn en ook bij andere magazijninrichters, want één offerte is geen géén offerte” zegt Bert-Jan Houweling. “Uiteindelijk is er voor MeerMagazijn gekozen. Er was een klik met de eigenaren Berry en Niels van der Meer, ze konden binnen de vereiste 2 weken leveren, ze bieden kwaliteit en er was oprechte interesse. Dat sprak ons aan. Daarnaast gaven ze aan met het VR-concept te werken”.

“Superleuk om je eigen magazijn virtueel te ervaren”

Bert-Jan: “Van Berry ontvingen wij de 3D tekening met de VR bril. Hij kwam de bril persoonlijk brengen”. Op de tekening stonden 3 QR codes. Deze codes waren alle 3 vanuit een andere startpositie genomen. Zo is het mogelijk vanuit 3 perspectieven het magazijn virtueel te bekijken. “Superleuk om je eigen magazijn op die manier te ervaren” . Het lijkt net of je midden in je nieuwe magazijn staat. Het is een mooie toevoeging op de tekening. MeerMagazijn laat hiermee zien dat ze erg  innovatief zijn. Via de tekening ontstaat er al een goed beeld van je magazijn.“Maar via de bril krijg je nog een realistischer beeld van je toekomstige magazijn”. En het is ook gewoon een leuke gadget om erbij te krijgen”. 

De toekomst van virtual reality

Het VR concept zal zich in de toekomst verder gaan ontwikkelen. Er zullen steeds meer mogelijkheden komen met VR. Binnen een aantal jaar zal virtual reality waarschijnlijk overal terug te vinden zijn. MeerMagazijn gaat natuurlijk mee in deze ontwikkelingen.

Wilt u meer weten over ons VR concept of wilt u weten of u in aanmerking komt voor een VR bril? Neem dan contact met ons op.

Foto’s van het eerste gedeelte van de nieuwe magazijninrichting bij de Houweling Groep.

Meer Informatie

Wil je meer weten over ons assortiment of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via 0172-555999.

Tag:

algemeen, 3D en VR, Klantcases

Veelgestelde vragen

  1. Kunnen jullie ook stellingen monteren?

    Stellingen besteld in onze webshop monteren wij niet. Maar deze zijn wel heel gemakkelijk zelf te monteren. Er wordt een duidelijke montageinstructie meegeleverd en een deel van de stellingen is al voorgemonteerd.

    Stellingen die in een project worden geleverd kunnen wij plaatsen. Wij hebben ervaren monteurs in dienst. Er wordt een offerte opgesteld voor het totale project inclusief plaatsing en een inspectie.

  2. Verkopen jullie alleen stellingen?

    Naast verschillende soorten stellingen, kun je bij MeerMagazijn terecht voor een gehele magazijninrichting. Wij adviseren graag over de mogelijke producten, accessoires en ook over veiligheid zoals inspecties.

Onze merken en certificeringen