Een goed magazijn is een veilig magazijn

Een goed magazijn is een veilig magazijn. Dit klinkt misschien cliché, maar het is echt waar. In een magazijn lopen mensen rond, die kwetsbaar zijn als de juiste veiligheidsmaatregelen niet worden getroffen. Daarom is een project van MeerMagazijn niet klaar wanneer de gewenste stellingen en/of vloeren geleverd zijn. Er volgt altijd een opleverinspectie.

De inspectie

Onze inspecteur gaat bij een (oplever)inspectie altijd stapsgewijs te werk. Waar kijkt hij bijvoorbeeld naar:

 • Is er materiaal beschadigd?
 • Is het materiaal op de juiste wijze geplaatst?
 • Is alles volgens de opdracht van de klant geplaatst?

Onze inspecteur heeft tijdens de opleverinspectie ook de rol van controleur. Hij controleert of de wensen van de klant zijn uitgevoerd. Naast de opleverinspectie meet de inspecteur ook de eerste ligger inhaakhoogte van de geleverde stellingen. Op basis van deze gegevens zorgt hij ervoor dat de klant een belastingbord ontvangt waar op vermeld staat hoeveel draagvermogen de stelling heeft. Bij het plaatsen van het belastingbord aan de stelling wordt dit bord ook voorzien van een inspectiesticker. Deze sticker geeft aan wanneer de stelling is geïnspecteerd en wanneer deze weer opnieuw moet worden geïnspecteerd.

 

“Zijn mijn stellingen of is mijn vloer dan niet veilig of betrouwbaar bij oplevering?”

Dit is een goede vraag die misschien gelijk in uw gedachte opspeelt. Het antwoord op deze vraag is: ja, uw vloer en stellingen zijn wel degelijk veilig en betrouwbaar. Het is echter wel belangrijk om te weten dat, wanneer u een magazijnstelling of een vloer aanschaft of in gebruik heeft, een inspectie van waarde kan zijn voor u, maar zeker ook voor uw personeel. Naast een opleverinspectie is het ook mogelijk om een inspectie van uw bestaande magazijninrichting door ons te laten uitvoeren.

Onze inspecteurs staan voor je klaar

Bent u benieuwd wat voor u de mogelijkheden zijn voor een magazijninrichting met opleverinspectie ? Of wilt u graag een inspectie van uw bestaande magazijn? Neem dan contact met ons op. Onze inspecteurs Ruud Ancher en Carlo Menken staan voor u klaar om bij u langs te komen.  0172-404031.

Veiligheidsinspecteur Ruud Ancher                                                                  Veiligheidsinspecteur Carlo Menken

Een goed magazijn is een veilig magazijn                                              Een goed magazijn is een veilig magazijn

 

Meer informatie

Ben je benieuwd wat voor jou de mogelijkheden zijn voor het inrichten van jouw magazijn? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met je mee over wat in uw geval de meest ideale magazijninrichting is.

Tag:

algemeen, veiligheid

Veelgestelde vragen

 1. Kunnen jullie ook stellingen monteren?

  Stellingen besteld in onze webshop monteren wij niet. Maar deze zijn wel heel gemakkelijk zelf te monteren. Er wordt een duidelijke montageinstructie meegeleverd en een deel van de stellingen is al voorgemonteerd.

  Stellingen die in een project worden geleverd kunnen wij plaatsen. Wij hebben ervaren monteurs in dienst. Er wordt een offerte opgesteld voor het totale project inclusief plaatsing en een inspectie.

 2. Verkopen jullie alleen stellingen?

  Naast verschillende soorten stellingen, kun je bij MeerMagazijn terecht voor een gehele magazijninrichting. Wij adviseren graag over de mogelijke producten, accessoires en ook over veiligheid zoals inspecties.

Onze merken en certificeringen