Kies het juiste palletstelling draagvermogen

Palletstelling bestellen

In onze webshop is het mogelijk om palletstellingen te bestellen in verschillende lengte en hoogte maten. Welke maat je nodig hebt hangt helemaal af van de ruimte die je beschikbaar hebt. Naast de keuze in lengte en hoogte is er ook nog een keuze in het draagvermogen van de palletstelling. De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: Hoe zwaar zijn de pallets die ik op wil slaan? Wij hebben opties voor 4 verschillende zwaartes: 250 kilo per pallet, 500 kilo per pallet, 750 kilo per pallet, en 1000 kilo per pallet.

Draagvermogen palletstelling

Hoe kies je het juiste laadvermogen van een palletrek?
Het draagvermogen, ook wel laadvermogen genoemd, van een palletstelling zegt iets over het maximale gewicht, ook wel belasting genoemd, van de pallets die op één liggerniveau (twee horizontale liggers) geplaatst worden. Afhankelijk van de producten die je wil opslaan kies je een maximale belasting (gewicht) per pallet. Dus wat wil je op één pallet opslaan en hoeveel weegt dat?

Hoe het draagvermogen van pallestellingen berekenen?
Een voorbeeld: wanneer je op één pallet artikelen wil plaatsen met een gewicht van maximaal 500 kilo en er kunnen 3 pallets op één liggerniveau geplaatst worden dan is het maximale gewicht per pallet 500 kilo en het maximale draagvermogen (belasting) per liggerniveau 1.500 kilo (3x 500 kilo). Het draagvermogen (laadvermogen) van een palletstelling hangt dus nauw samen het gewicht van de pallet die op de stelling geplaatst wordt.

Kies het juiste palletstelling draagvermogen Kies het juiste palletstelling draagvermogen Kies het juiste palletstelling draagvermogen Kies het juiste palletstelling draagvermogen

Webshop

Klik hieronder verder naar onze webshop, voor de pallestelling met het juiste draagvermogen voor uw magazijn

Veiligheid

Is het draagvermogen van mijn palletstelling van invloed op de veiligheid?
Het is dus van groot belang dat je weet welke artikelen je op een palletstelling wilt plaatsen en wat deze dan wegen. Wanneer je artikelen op een pallet plaatst die meer wegen dan de maximale draaglast dan kan de palletstelling instabiel worden en dat is dus niet veilig. Zo kunnen er ongelukken ontstaan. En dat is natuurlijk niet wat je wil! Het draagvermogen stellingen en de zwaarte van de producten zijn dus heel belangrijk voor de veiligheid.

Belastingsticker

Wanneer je een keuze hebt gemaakt in lengte, hoogte en draagvermogen dan kun je heel eenvoudig de palletstelling online bestellen. Bij aflevering ontvang je van ons stickers die je op de liggers kunt plaatsen. Op deze sticker staat het maximale draagvermogen vermeld. Zo blijft er ook na verloop van tijd duidelijk welk gewicht er maximaal geplaatst kan worden op de palletstelling.

Meer informatie

Je kunt via onze configurator heel eenvoudig zelf het door jou gewenste draagvermogen palletstelling, lengte en hoogte samenstellen. Wil je toch graag meer informatie over bijvoorbeeld het beste draagvermogen in jouw geval? Neem dan contact met ons op via 0172-404031.

Tag:

draagvermogen palletstelling, draagvermogen stelling, draagvermogen stellingen

Veelgestelde vragen

 1. Hoeveel gewicht kan een palletstelling dragen?

  Het gewicht is afhankelijk van welk type stelling er geselecteerd wordt. Het draagvermogen wordt namelijk bepaald door de afmetingen van de liggers en de staanders. In de webshop maken wij onderscheid tussen verschillende gewichten waar onze stellingen op gebaseerd zijn. Zo bieden wij 250 kg, 500 kg, 750 kg en 1000 kg per pallet aan. Ook andere gewichten kunnen wij op maten maken.

 2. Hoe bereken ik het draagvermogen van een stelling?

  Dat kun jezelf berekenen. Hoe zwaar is je pallet inclusief productenlast? Hoeveel pallets komen in de stelling te staan? Op basis van die rekensom kun je het benodigde draagvermogen selecteren.

 3. Heeft het gewicht invloed op de hoogte van een palletstelling?

  Het gewicht van de pallet heeft geen invloed op de hoogte van de palletstelling. De hoogte van de pallets (pallet inclusief last) bepaalt uiteindelijk de hoogte van de benodigde stelling. Uiteraard moet je hierbij ook rekening houden met de beschikbare hoogte van het magazijn of pand.

 4. Wat is de maximale belasting van een palletstelling?

  Op onze webshop bieden wij een maximale liggerbelasting aan van 3000 kg per liggerniveau. De materialen welke zijn geselecteerd bij deze stellingen zijn speciaal voor deze belasting ontwikkeld. De maximale belasting kan worden berekend echter is daarbij jouw pallet (inclusief last) en de gewenste opstelling de basis. Deze bepalen namelijk welke materialen er geselecteerd dienen te worden. Wij kunnen ook stelling op maat laten maken die meer belasting aankunnen.

 5. Wat heeft invloed op het draagvermogen van een stelling?

  Het draagvermogen van een stelling, ook wel de maximale belasting genaamd wordt beïnvloed door enkele factoren.

  1. De materialen en de constructie zijn erg belangrijk. Elk type is op een bepaalde manier geconstrueerd met verschillende types staal.
  2. Ook heeft de afmeting van de stelling invloed op het draagvermogen, hierbij lettend op het aantal secties en/of niveaus. De inhaakhoogte van de eerste ligger is hierbij belangrijk.
  3. De verdeling van de palletbelasting speelt ook een rol. Wij gaan er altijd van uit dat de belasting gelijkmatig wordt verdeeld op de liggerniveaus.

  Dit zijn drie  belangrijke zaken die invloed hebben op het draagvermogen van een palletstelling.

Onze merken en certificeringen