image description

Kies het juiste palletstelling draagvermogen

Palletstelling bestellen

In onze webshop is het mogelijk om palletstellingen te bestellen in verschillende lengte en hoogte maten. Welke maat je nodig hebt hangt helemaal af van de ruimte die je beschikbaar hebt. Naast de keuze in lengte en hoogte is er ook nog een keuze in het draagvermogen van de palletstelling. De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: Hoe zwaar zijn de pallets die ik op wil slaan? Wij hebben opties voor 4 verschillende zwaartes: 250 kilo per pallet, 500 kilo per pallet, 750 kilo per pallet, en 1000 kilo per pallet.

Draagvermogen palletstelling

Hoe kies je het juiste laadvermogen van een palletrek?
Het draagvermogen, ook wel laadvermogen genoemd, van een palletstelling zegt iets over het maximale gewicht, ook wel belasting genoemd, van de pallets die op één liggerniveau (twee horizontale liggers) geplaatst worden. Afhankelijk van de producten die je wil opslaan kies je een maximale belasting (gewicht) per pallet. Dus wat wil je op één pallet opslaan en hoeveel weegt dat?

Hoe het draagvermogen van pallestellingen berekenen?
Een voorbeeld: wanneer je op één pallet artikelen wil plaatsen met een gewicht van maximaal 500 kilo en er kunnen 3 pallets op één liggerniveau geplaatst worden dan is het maximale gewicht per pallet 500 kilo en het maximale draagvermogen (belasting) per liggerniveau 1.500 kilo (3x 500 kilo). Het draagvermogen (laadvermogen) van een palletstelling hangt dus nauw samen het gewicht van de pallet die op de stelling geplaatst wordt.

Kies het juiste palletstelling draagvermogen Kies het juiste palletstelling draagvermogen Kies het juiste palletstelling draagvermogen Kies het juiste palletstelling draagvermogen

Webshop

Klik hieronder verder naar onze webshop, voor de pallestelling met het juiste draagvermogen voor uw magazijn

Veiligheid

Is het draagvermogen van mijn palletstelling van invloed op de veiligheid?
Het is dus van groot belang dat je weet welke artikelen je op een palletstelling wilt plaatsen en wat deze dan wegen. Wanneer je artikelen op een pallet plaatst die meer wegen dan de maximale draaglast dan kan de palletstelling instabiel worden en dat is dus niet veilig. Zo kunnen er ongelukken ontstaan. En dat is natuurlijk niet wat je wil! Het draagvermogen stellingen en de zwaarte van de producten zijn dus heel belangrijk voor de veiligheid.

Belastingsticker

Wanneer je een keuze hebt gemaakt in lengte, hoogte en draagvermogen dan kun je heel eenvoudig de palletstelling online bestellen. Bij aflevering ontvang je van ons stickers die je op de liggers kunt plaatsen. Op deze sticker staat het maximale draagvermogen vermeld. Zo blijft er ook na verloop van tijd duidelijk welk gewicht er maximaal geplaatst kan worden op de palletstelling.

Meer informatie

Je kunt via onze configurator heel eenvoudig zelf het door jou gewenste draagvermogen palletstelling, lengte en hoogte samenstellen. Wil je toch graag meer informatie over bijvoorbeeld het beste draagvermogen in jouw geval? Neem dan contact met ons op via 0172-404031.

Tag:

draagvermogen palletstelling, draagvermogen stelling, draagvermogen stellingen

Veelgestelde vragen

  1. Kunnen jullie ook stellingen monteren?

    Stellingen besteld in onze webshop monteren wij niet. Maar deze zijn wel heel gemakkelijk zelf te monteren. Er wordt een duidelijke montageinstructie meegeleverd en een deel van de stellingen is al voorgemonteerd.

    Stellingen die in een project worden geleverd kunnen wij plaatsen. Wij hebben ervaren monteurs in dienst. Er wordt een offerte opgesteld voor het totale project inclusief plaatsing en een inspectie.

  2. Verkopen jullie alleen stellingen?

    Naast verschillende soorten stellingen, kun je bij MeerMagazijn terecht voor een gehele magazijninrichting. Wij adviseren graag over de mogelijke producten, accessoires en ook over veiligheid zoals inspecties.

Onze merken en certificeringen