image description

Kies het juiste palletstelling draagvermogen

PALLETSTELLINGEN BESTELLEN

In onze webshop is het mogelijk om palletstellingen te bestellen in verschillende lengte en hoogte maten. Welke maat je nodig hebt hangt helemaal af van de ruimte die je beschikbaar hebt. Naast de keuze in lengte en hoogte is er ook nog een keuze in het draagvermogen van de palletstelling. Maar wat houdt dat draagvermogen nu eigenlijk precies in?

DRAAGVERMOGEN PALLETSTELLING

Het draagvermogen van een palletstelling zegt iets over het maximale gewicht, ook wel belasting genoemd, van de pallets die op één liggerniveau (twee horizontale liggers) geplaatst worden. Afhankelijk van de producten die u wilt opslaan kiest u een maximale belasting (gewicht) per pallet. Een voorbeeld: wanneer u op één pallet artikelen wilt plaatsen met een gewicht van maximaal 500 kilo en er kunnen 3 pallets op één liggerniveau geplaatst worden dan is het maximale gewicht per pallet 500 kilo en het maximale draagvermogen per liggerniveau 1.500 kilo (3x 500 kilo). Het draagvermogen van een palletstelling hangt dus nauw samen het gewicht van de pallet die op de stelling geplaatst wordt.

   

 

VEILIGHEID

Het is dus van groot belang dat je weet welke artikelen je op een palletstelling wilt plaatsen en wat deze dan wegen. Wanneer je artikelen op een pallet plaatst die meer wegen dan de maximale draaglast dan kan de palletstelling instabiel worden en dat is dus niet veilig. Zo kunnen er ongelukken ontstaan. En dat is natuurlijk niet wat je wil! Het draagvermogen stellingen en de zwaarte van de producten zijn dus heel belangrijk.

BELASTINGSTICKER

Wanneer je een keuze hebt gemaakt in lengte, hoogte en draagvermogen dan kun je heel eenvoudig de palletstelling online bestellen. Bij aflevering ontvang je van ons stickers die je op de liggers kunt plaatsen. Op deze sticker staat het maximale draagvermogen vermeld. Zo blijft er ook na verloop van tijd duidelijk welk gewicht er maximaal geplaatst kan worden op de palletstelling.

MEER INFORMATIE?

Je kunt via onze configurator heel eenvoudig zelf het door jou gewenste draagvermogen palletstelling, lengte en hoogte samenstellen. Wil je toch graag meer informatie over bijvoorbeeld het beste draagvermogen in jouw geval? Neem dan contact met ons op via 0172-404031.

Tag:

algemeen, draagvermogen palletstelling, draagvermogen stelling, draagvermogen stelling, draagvermogen stelling, draagvermogen stellingen

Onze merken en certificeringen