image description

Veiliger werken met de nieuwe bandentrap

Werk je met producten die een hoge omloopsnelheid hebben? Zoek je een manier om meer rendement uit jouw magazijninrichting te halen? Wil je de opslagcapaciteit van js magazijninrichting vergroten en je opslag efficiënter maken? Wij zoeken samen met jou naar de beste oplossing.

Inspectie van de filialen

Een grote automaterialenhandel heeft ons dit jaar gevraagd een veiligheidsinspectie uit te voeren in alle filialen. Op de verdiepingsvloeren zijn de bandenstellingen geplaatst. De banden  die nodig zijn worden door de magazijnmedewerker via een trap naar beneden gerold en verder verwerkt. Onze inspecteur merkte toen op dat deze methode van het verplaatsen van de banden van de verdiepingsvloer naar de begane grond niet veilig en efficiënt genoeg was.

Product ontwikkeling: de bandentrap

Hoe zou deze methode beter en veiliger kunnen? Vanuit deze vraag hebben wij een nieuw product ontwikkeld: de bandentrap. Via een bandentrap kan dit proces veiliger en gestructureerder worden aangepakt. De band wordt, eventueel naast de trap, via een goot met geleiders naar beneden gerold. Zo kan de band niet wegrollen en is de kans op ongelukken veel kleiner. Dit nieuwe innovatieve systeem kan gebruikt worden voor banden van 30 cm tot en met 75 cm breed.

Bekijk hieronder de video en de foto’s van het prototype bandentrap.

Wil je meer informatie over de bandentrap? Neem dan contact met ons op. Je kunt altijd rekenen op optimaal advies!

Meer Informatie

Wil je meer weten over ons assortiment of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via 0172-555999.

Tag:

algemeen, veiligheid, productontwikkeling

Onze merken en certificeringen