Verschil tussen een grootvakstelling, een breedvakstelling en een palletstelling

Op palletstelling.nl kunt u naast palletstellingen nu ook grootvakstellingen kopen. Grootvakstellingen worden ook wel breedvakstellingen genoemd. Een grootvakstelling, ofwel breedvakstelling, is een opslagrek opgebouwd uit staanders, liggers en houten planken. Een grootvakstelling kunt u gebruiken voor opslag van zware materialen met een gewicht van ongeveer 1.000 kilo per vak.

VERSCHIL GROOTVAKSTELLING (BREEDVAKSTELLING) EN PALLETSTELLING

Eigenlijk is het heel simpel. Op een palletstelling plaatst u pallets met goederen en op een grootvakstelling (breedvakstelling) plaatst u losse producten en werkt u niet met pallets. Het voordeel van een grootvakstelling is dat de legborden en de verdeelvakken heel breed zijn. Daarom wordt een grootvakstelling ook wel een breedvakstelling genoemd. Grootvakstellingen van palletstelling.nl hebben de volgende kenmerken:

 • Een groot draagvermogen, tot wel 1.000 kilo per plank
 • Ruime mogelijkheden in afmetingen
 • Extra grote opslagvakken
 • Zeer geschikt voor de opslag van gevarieerde producten
 • Niet geschikt voor palletopslag
 • Geschikt voor handmatige opslag

MEER INFORMATIE

Wilt u meer weten over ons assortiment of heeft u vragen over grootvakstellingen of palletstellingen? Neem dan contact met ons op via 0172-555999.

Tag:

algemeen, breedvakstellingen, breedvakstelling, grootvakstelling, grootvakstellingen

Veelgestelde vragen

 1. Wat is een breedvakstelling?

  Een breedvakstelling, oftewel een grootvakstelling wordt ook wel gezien als een ‘’mini-palletstelling’’. Dit type richt zich op de opslag van middelzware materialen. De grootvakstelling is niet bedoeld voor pallets, maar voor grote producten en/of materialen. Een breedvakstelling is modulair in te richten. Er zijn verschillende standaardmaten beschikbaar in onze webshop. Maar natuurlijk kun je ook voor maatwerk bij ons terecht.

 2. Wat is een palletstelling?

  Een palletstelling is een opslagsysteem gericht op de opslag van pallets. Een palletstelling is in allerlei maten te verkrijgen en wordt vaak gebruikt in magazijnen.

 3. Wat is het verschil tussen een palletstelling en een grootvakstelling?

  Het verschil tussen een palletstelling en een grootvakstelling is voornamelijk het gebruik en de grote van het materiaal. Een grootvakstelling richt zich op de opslag van middelzware materialen. De grootvakstelling is niet bedoeld voor pallets, zoals een palletstelling. Het draagvermogen van een grootvakstelling is daarom ook lager dan dat van een palletstelling. Omdat het draagvermogen minder is, zijn de materialen welke gebruikt worden voor de opbouw anders.

 4. Wat is het draagvermogen van een grootvakstelling?

  Het draagvermogen van een grootvakstelling wordt bepaald door de breedte en diepte van een niveau. Het gemiddelde draagvermogen ligt tussen de 400 kg en 1000 kg per liggerniveau.

 5. Kan ik een pallet kwijt in een breedvakstelling?

  Wij adviseren geen pallets te plaatsen in een breedvakstelling. Indien er pallets opgeslagen moeten worden adviseren wij palletstellingen.

 6. Wat kan ik opslaan in een breedvakstelling?

  Een breedvakstelling biedt ruimte aan een diversiteit aan producten. Mits de afmetingen en het gewicht van het product passen in/op het niveau, biedt een breedvakstelling voor veel producten de oplossing.

Onze merken en certificeringen