image description

Oscar Diele, Flinders Wooninrichting

“Het is natuurlijk hartstikke fijn dat Flinders zo hard groeit, maar groei komt toch met wat pijn en wat uitdagingen. Dan is het heel fijn dat je een partner vindt in de vorm van MeerMagazijn, die met je meedenkt hoe je die groei in soepele banen kan leiden.“

Oscar Diele, directeur - Flinders Wooninrichting

“Flinders is een woonwinkel en wij verkopen meubels, verlichting en woonaccessoires en doen dat in het luxere segment. Wij noemen dat: Design” zegt Oscar Diele, directeur woninginginrichting.

“Flinders groeit erg hard, gemiddeld ongeveer 50% per jaar. Als je hard groeit, heb je ook meer behoefte aan opslagruimte. Door MeerMagazijn zijn wij in staat geweest om onze magazijncapaciteit uit te breiden van 2.000 vierkante meter naar 8.000 vierkante meter. Bij de inrichting van een magazijn begin je natuurlijk met een plattegrond. Een plattegrond van het gebouw en waar je verschillende zones wilt inrichten. En als je dat een beetje in kaart brengt dan gaan ze hun huiswerk doen en komen ze terug met fantastische 3D-tekeningen, waar je als het ware in virtual reality door je eigen magazijn kan lopen zonder dat het er staat. Dat is wel echt indrukwekkend. We hebben palletstellingen afgenomen voor onze grote meubels. We hebben grootvakstellingen afgenomen voor het middelgrote materiaal.  We hebben legbordstellingen afgenomen voor het kleine spul. En we hebben ook een tussenvloer laten bouwen, dus we zijn de hoogte in gegaan met onze opslag”.

“Eén van de grote uitdagingen waar we tegenaan liepen bij de inrichting van ons magazijn is dat we een asfaltvloer hebben in ons magazijn. En asfalt en stellingen, dat is nogal tricky. Maar MeerMagazijn kwam met een hele creatieve oplossing, namelijk om met behulp van U-profielen de druk te verspreiden. Het staat inmiddels een jaar zonder problemen, dus we zijn erg blij daarmee”. “Natuurlijk is de inrichting van een magazijn vooral heel functioneel bedoeld, maar het leuke van MeerMagazijn is dat ze ook echt oog hebben voor het esthetische aspect en hoe het eruit ziet. Tot en met de kleur van de stellingen, waarin ze actief met je meedenken”.

“Ik ben heel blij met de samenwerking. Ik denk dat iedere snelgroeiende partij die behoefte heeft aan persoonlijk advies en een magazijnbouwer die zich wilt verdiepen in jouw problematiek aan MeerMagazijn een hele goede leverancier heeft.”

- Flinders Wooninrichting