De 6 voordelen van kunststof beveiligingselementen in het magazijn

Wanneer je jouw magazijn gaat inrichten dan is het verstandig om ook aan beveiligingselementen te denken zoals een aanrijdbeveiliging, kolombescherming, bescherm- en schamppalen, voetgangersbeveiliging en veiligheidshekken. Het doel van beveiligingselementen aanbrengen is om uw stellingen, producten én medewerkers te beveiligen tegen aanrijdingen. Je kunt daarbij kiezen uit een stalen uitvoering maar ook uit een kunststof uitvoering. Tegenwoordig wordt de vraag naar kunststof beveiligingselementen steeds groter. Dat is niet gek want er zitten namelijk veel voordelen aan het gebruik van kunststof! Lees over deze voordelen en bekijk de video.

1. Absorbeert schokken 

Bij een botsing tegen een kunststof aanrijdbeveiliging absorbeert het kunststof de schok en neemt daarna zijn oorspronkelijke vorm terug. Er ontstaan geen deuken en daardoor is het meestal niet nodig om de aanrijdbeveiliging te repareren of te vernieuwen. In de video onderaan deze pagina kunt u zien hoe dit in de praktijk werkt.

2. Modulaire elementen

De kunststof beveiligingselementen zijn modulair. Een modulair systeem is een constructiesysteem waarbij verschillende onderdelen uitwisselbaar zijn en op – en afgebouwd kunnen worden. Het kan  later weer in een andere vorm opgebouwd kan worden. Handig wanneer u na verloop van tijd uw magazijn anders wilt inrichten.

3. Roest niet

Door weersomstandigheden, door een omgeving met chemische stoffen of door kleine schades is de kans op het ontstaan van roest bij een stalen beveiligingselement groot. Lak vertraagt dit proces natuurlijk aanzienlijk maar zeker bij schade komt de roest er uiteindelijk toch doorheen. Kunststof beschermingselementen kennen dit probleem niet. Kunststof is niet onderhevig aan oxidatie.

4. Kostenbesparend

De flexibele beveiligingselementen zijn dusdanig flexibel dat er bij een aanrijding geen schade is aan bijvoorbeeld  poorten, beschermpalen, de vloer en/of het voertuig dat de botsing maakt. Daardoor zijn er geen reparatie- of vervangingskosten nodig en bespaart u kosten.

5. Duurzaam

Een stalen beschermingselement moet nogal eens gerepareerd of vervangen worden omdat er schade is gereden. Een kunststof beveiligingselement hoeft bij een aanrijding niet vervangen te worden mede dankzij de hoogwaardige kunststof materialen die gebruikt zijn. Het element gaat daardoor veel langer mee en is daardoor zeer duurzaam.

6. Kleurvast

Overschilderen is niet nodig, de kleur van het kunststof is door en door.

Bekijk de video hieronder:

Wil je ook profiteren van de voordelen van kunststof beveiligingselementen?

MeerMagazijn kan je helpen! Veilig, simpel, compleet en kostenbesparend. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of bekijk al onze producten voor aanrijbeveiliging.

Tag: algemeen, veiligheid, productontwikkeling

Veelgestelde vragen

  1. Kunnen jullie ook stellingen monteren?

    Stellingen besteld in onze webshop monteren wij niet. Maar deze zijn wel heel gemakkelijk zelf te monteren. Er wordt een duidelijke montageinstructie meegeleverd en een deel van de stellingen is al voorgemonteerd.

    Stellingen die in een project worden geleverd kunnen wij plaatsen. Wij hebben ervaren monteurs in dienst. Er wordt een offerte opgesteld voor het totale project inclusief plaatsing en een inspectie.

  2. Verkopen jullie alleen stellingen?

    Naast verschillende soorten stellingen, kun je bij MeerMagazijn terecht voor een gehele magazijninrichting. Wij adviseren graag over de mogelijke producten, accessoires en ook over veiligheid zoals inspecties.

Onze merken en certificeringen