Hoekbeschermer metaal: voor de bescherming van magazijn en medewerkers

Door het plaatsen van een hoekbeschermer voorkom je schade aan hoeken van rekken of stellingen in je magazijn. Vaak zijn hoekbeschermers gemaakt van metaal (hoekbeschermer rvs) en ontworpen om de impact van aanrijdingen door voertuigen zoals heftrucks of palletwagens verminderen. De structuur in je magazijn blijft op deze manier behouden. Een metalen hoekbeschermer heeft een aantal voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een kunststof hoekbeschermer.

Eigenschappen van een hoekbeschermer metaal

 • Hoekbeschermers worden bevestigd aan de buitenhoeken van de rekken of stellingen. Ze kunnen worden vastgeschroefd, gelast of met behulp van andere bevestigingsmethoden geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat ze stevig op hun plaats blijven staan.
 • Het belangrijkste doel van een hoekbeschermer metaal is het beschermen van de rekken of stellingen tegen schade veroorzaakt door aanrijdingen. Ze fungeren als een soort buffer en verminderen de impact van botsende voertuigen.
 • Hoekbeschermers verminderen de kosten van reparaties door aanrijdingen.
 • Hoekbeschermers zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, afhankelijk van de specifieke behoeften van het magazijn. Ze kunnen variëren van eenvoudige metalen hoeken tot meer geavanceerde modellen met rubberen stootkussens of reflecterende oppervlakken voor betere zichtbaarheid.

Hoekbeschermer metaal: voor de bescherming van magazijn en medewerkers

Wat te doen na een aanrijding tegen een hoekbeschermer?

Na een aanrijding met een hoekbeschermer metaal is het belangrijk om de hoekbeschermer goed te inspecteren op schade. Hoewel sommige kleine beschadigingen mogelijk kunnen worden gerepareerd, is het over het algemeen wel veiliger om hoekbeschermers na een aanrijding te vervangen. Zelfs als de schade aan de hoekbeschermers niet ernstig lijkt, is het moeilijk om de onderliggende structuur van het metaal te beoordelen zonder gespecialiseerde inspectieapparatuur.

Advies

Het gebruik van hoekbeschermers en aanrijbeveiliging in magazijnen is essentieel om de veiligheid te waarborgen en de schade aan je magazijnstellingen te minimaliseren. Ben je benieuwd welke hoekbeschermer RVS wij adviseren voor in jouw magazijn? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee over een oplossing op maat.

Lees ook:
Optimaliseer je magazijn met een warehouse management systeem
Kijk live, op afstand, mee met het ontwerpen van je magazijninrichting!

 

Tag: algemeen, productontwikkeling, slimme oplossingen, veiligheid, hoekbeschermer RVS

Veelgestelde vragen

 1. Kunnen jullie ook stellingen monteren?

  Stellingen besteld in onze webshop monteren wij niet. Maar deze zijn wel heel gemakkelijk zelf te monteren. Er wordt een duidelijke montageinstructie meegeleverd en een deel van de stellingen is al voorgemonteerd.

  Stellingen die in een project worden geleverd kunnen wij plaatsen. Wij hebben ervaren monteurs in dienst. Er wordt een offerte opgesteld voor het totale project inclusief plaatsing en een inspectie.

 2. Verkopen jullie alleen stellingen?

  Naast verschillende soorten stellingen, kun je bij MeerMagazijn terecht voor een gehele magazijninrichting. Wij adviseren graag over de mogelijke producten, accessoires en ook over veiligheid zoals inspecties.

Onze merken en certificeringen