Unieke innovatie: het Basic vloersysteem van MeerMagazijn

Al meer dan 25 jaar levert MeerMagazijn onder andere verdiepingsvloeren voor opslagruimtes. Toen de nieuwe Wet kwaliteitsborging (Wkb) op komst was, vonden we het tijd om ons vloersysteem onder de loep te nemen. Deze nieuwe wet verplicht bouwers namelijk om de kwaliteit van hun werk beter te waarborgen en verhoogt de aansprakelijkheid van aannemers. Ons doel was om onze klanten een vloer te leveren die aan de nieuwste eisen voldoet tegen een scherpe prijs. Naast ons reguliere vloersysteem hebben we daarom het nieuwe Basic vloersysteem ontworpen.

Nieuwe Wet kwaliteitsborging 

Vanwege de nieuwe Wet kwaliteitsborging, die sinds januari 2024 van kracht is, wilden we de staalconstructieberekeningen en bijbehorende rapportages van onze verdiepingsvloer herzien. Om dit goed te waarborgen hebben we een gespecialiseerd constructeursbureau ingeschakeld. Samen hebben we gekozen voor een circulair en modulair ontwerp om het gewicht en de kosten te verminderen. Daarnaast heeft het bureau ons geholpen de kwaliteit, productiesnelheid, montage en levertijden te optimaliseren. Dit alles heeft geleid tot de ontwikkeling van ons nieuwe Basic vloersysteem, dat volledig voldoet aan de nieuwe regelgeving.

Boutverbindingen halveren productiewerk

De oude verdiepingsvloer vereiste veel laswerk. Door het ontwerp te herzien hebben we ongeveer 50% van het laswerk kunnen elimineren door over te stappen op boutverbindingen. Voorheen werden namelijk de voet- en kopplaten aan de kolom gelast; nu worden deze als losse onderdelen met boutgaten voorgefabriceerd en op locatie in elkaar gezet.

Deze nieuwe boutverbindingen halveerden het productiewerk en verbeterden de verpakkings- en transportmogelijkheden door betere stapelbaarheid en minder beschadigingen. Daarnaast hoeft nu alleen nog de kolom gepoedercoat te worden. Dit alles versnelt de fabricage van de constructie aanzienlijk.

Circulair en modulair

In samenwerking met de constructeur hebben we vaste maten en gewichten voor de vloer bepaald: 350 en 500 kg/m2. Daarnaast hebben we standaard vloerelementen ontwikkeld, beschikbaar in breedtes van 4, 5 of 6 meter en een diepte van 5 meter. Deze elementen kunnen we vervolgens aanpassen naar elke gewenste maatvoering of situatie.

Met het nieuwe Basic vloersysteem kunnen we de vloer nu opbouwen via losse onderdelen, vergelijkbaar met lego. Daardoor kunnen klanten de vloer eenvoudig verplaatsen, aanpassen of hergebruiken, omdat de staanders gemakkelijk van de kop- en voetplaat kunnen worden verwijderd. Hierdoor kunnen de onderdelen eenvoudig opnieuw worden samengesteld of verhuisd.

Het nieuwe Basic vloersysteem geplaatst bij onze klant IJzerman in Benthuizen

Lichter en voordeliger

Dankzij deze innovatie is het gewicht van de staalconstructie met 25% verminderd. En doordat we nu alle basiselementen in grote oplages bestellen en op voorraad houden, heeft het nieuwe Basic vloersysteem geleid tot een aanzienlijke kostenbesparing voor onze klant. Deze efficiënte aanpak in productie en voorraadbeheer zorgt naast de kostenbesparing, ook dat we sneller kunnen inspelen op behoeften van onze klant.

Snelle levering en montage

Omdat we nu uit voorraad kunnen leveren, wordt de levertijd naar de klant aanzienlijk verkort. In een sterk concurrerende markt is dit een groot pluspunt. Daarnaast kan de vloer op locatie veel sneller worden gemonteerd, omdat de losse onderdelen alleen nog maar aan elkaar gebout hoeven te worden. Dit maakt het montageproces niet alleen efficiënter, maar ook veiliger.

Basic vloersysteem: Duurzaam, flexibel en klantgericht

Kortom, het Basic vloersysteem van MeerMagazijn is een innovatieve, betaalbare oplossing voor het plaatsen van verdiepingsvloeren in opslagruimtes. Door circulaire, modulaire elementen is de vloer lichter, veiliger en flexibeler, en voldoet deze aan de nieuwste regelgeving. Met snellere productie, lagere kosten en kortere levertijden bieden we een hoogwaardig product dat eenvoudig te monteren is. Klanttevredenheid en duurzaamheid staan hierin wat ons betreft centraal.

Vraag het onze adviseurs

Wil je meer weten over het nieuwe Basic vloersysteem? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. Uiteraard kun je ook nog bij ons terecht voor maatwerk verdiepingsvloeren.

LEES OOK
Meer magazijnruimte en efficiency zonder verhuizen?
“Zo’n verdiepingsvloer is niet alleen maar staal, het is echt een toevoeging aan je hal”
Maximaliseer je opslagruimte met een verdiepingsvloer: voordelen, kosten, tips

 

Veelgestelde vragen

  1. Kunnen jullie ook stellingen monteren?

    Stellingen besteld in onze webshop monteren wij niet. Maar deze zijn wel heel gemakkelijk zelf te monteren. Er wordt een duidelijke montageinstructie meegeleverd en een deel van de stellingen is al voorgemonteerd.

    Stellingen die in een project worden geleverd kunnen wij plaatsen. Wij hebben ervaren monteurs in dienst. Er wordt een offerte opgesteld voor het totale project inclusief plaatsing en een inspectie.

  2. Verkopen jullie alleen stellingen?

    Naast verschillende soorten stellingen, kun je bij MeerMagazijn terecht voor een gehele magazijninrichting. Wij adviseren graag over de mogelijke producten, accessoires en ook over veiligheid zoals inspecties.

Neem contact met ons op