“Zo’n verdiepingsvloer is niet alleen maar staal, het is echt een toevoeging aan je hal”

Manteau Kozijnen is een leverancier van kunststof en aluminium kozijnen. Van A tot Z ontzorgen is hun motto. Vier jaar geleden is eigenaar Peter Manteau met zijn bedrijf in het huidige bedrijfspand in Bleiswijk getrokken. Groei was de voornaamste reden voor deze verhuizing. Het nieuwe pand bevindt zich dichtbij de A12 en op het bedrijventerrein er is heel veel traffic door de omliggende restaurants. Ook is de ligging centraal in Zuid Holland waardoor de monteurs snel bij de klant kunnen zijn.

De kernwaarden van het bedrijf liggen vooral op het gebied van kwaliteit en service. Om deze kernwaarden nog beter tot uiting te laten komen hebben zij onlangs hun opslagruimte geoptimaliseerd met een verdiepingsvloer van MeerMagazijn. We spraken Jacques Heijboer, Operationeel Manager van Manteau, over dit project.

“Zo’n verdiepingsvloer is niet alleen maar staal, het is echt een toevoeging aan je hal”

“Over alles is net even wat beter nagedacht”
Jacques Heijboer, Operationeel Manager Manteau

 

Groeien door professionaliteit en kwaliteit

Jacques vertelt: “We streven naar vooruitgang en groei. Daarom is het van groot belang dat we naar onze klanten professionaliteit uitstralen. Hoewel we momenteel beschikken over een prachtig nieuw kantoor met showroom, hebben we ondervonden dat er onvoldoende ruimte is voor de opslag van ons uitgebreide assortiment kozijnen. Dit heeft er vaak toe geleid dat onze kozijnen en zelfs een kraan, buiten op de parkeerplaats moesten worden geplaatst. Deze situatie oogt natuurlijk minder verzorgd terwijl wij juist streven naar samenhang in kwaliteit. Of het nu gaat om onze showroom of onze opslagfaciliteiten, alles moet kloppen en daarom zijn we gaan kijken naar een oplossing”.

In dit geval lag die oplossing in het vergroten van de bestaande opslagruimte door de ruimte in de hoogte te benutten. Dit kan worden bereikt door de bouw van een verdiepingsvloer, ook wel bekend als een entresolvloer. Met het gebruik van een verdiepingsvloer kan de opslagcapaciteit binnen dezelfde ruimte zelfs worden verdubbeld.

3D tekening

Eigenaar Peter Manteau heeft eerder een adviesgesprek gehad met Niels van der Meer, mede-eigenaar van MeerMagazijn. Op basis van dit gesprek is toen een offerte opgesteld voor een verdiepingsvloer, inclusief een gedetailleerde 3D-tekening. Dit project heeft enige tijd stilgelegen en is later weer opgepakt door Jacques. Op ons advies is besloten om de bestaande tekening van de verdiepingsvloer uit te breiden, zodat de ruimte optimaal benut kon worden. Door deze aanpassing werd de trap minder belemmerend en kreeg de container onder de vloer meer ruimte. Bovendien zijn er plannen om in de toekomst een kantine onder de verdiepingsvloer te bouwen. In zowel het ontwerp als bij het plaatsen van de kolommen is hier al rekening mee gehouden.

“MeerMagazijn had gewoon een goed verhaal”

Jacques vervolgt zijn verhaal met enthousiasme: “Niels presenteerde zijn bedrijf en aanpak op een zeer overtuigende manier. Wat opvalt bij MeerMagazijn is het gebruik van robuustere materialen in vergelijking met andere leveranciers, wat resulteert in een stevigere constructie. In plaats van gewoon het minimaal benodigde staal te gebruiken om de vloer te dragen, kiest MeerMagazijn voor iets zwaardere balken, waardoor ze een extra laag betrouwbaarheid en duurzaamheid toevoegen. Kwaliteit en veiligheid staat centraal bij MeerMagazijn, en ze zijn vastbesloten om hier geen compromissen in te sluiten. Wij delen dezelfde waarden en benaderen onze projecten op dezelfde manier, met als doel onze klanten gemoedsrust te bieden”.

Jacques vertelt: “Over alles is bij MeerMagazijn net even wat beter nagedacht. Van kleurstelling, tot coating, kwaliteit en veiligheid. We kregen daardoor het vertrouwen dat onze producten verantwoord opgeslagen konden worden en dat we daarnaast de gewenste kwaliteit aan onze klanten kunnen leveren”.

Zorgvuldig bouwproces

“Voordat de werkzaamheden zouden starten, bezocht Niels persoonlijk de locatie om de situatie ter plaatse te beoordelen. Hij gaf nauwkeurig aan welke werkruimte de monteurs nodig zouden hebben en of er eventuele verplaatsingen van spullen nodig zouden zijn. Het was zeer waardevol dat MeerMagazijn kon werken zonder verstoring van onze operationele processen. Bovendien bood MeerMagazijn het voordeel van een team van monteurs in vaste dienst. Dagelijks vond er een kort overleg plaats met deze monteurs om de voortgang te bespreken. Deze coördinatie zorgde ervoor dat alle onderdelen van het project goed op elkaar waren afgestemd en dat de kans op fouten werd geminimaliseerd. Ook onderling was er goed overleg tussen de monteurs zelf, waardoor iedereen duidelijk op de hoogte was van zijn taken en verantwoordelijkheden”, aldus Jacques Heijboer.

Flexibiliteit

Tijdens het proces werd duidelijk dat Jacques de vloer graag iets hoger wilde hebben. Gelukkig was dit geen enkel probleem, aangezien er voldoende ruimte beschikbaar was. Bovendien konden de traptreden moeiteloos worden aangepast om perfect aan te sluiten op de nieuwe vloerhoogte. Jacques benadrukt dat MeerMazijn uiterst flexibel was gedurende deze aanpassingen.

“Bij verandering tijdens het proces schakelt MeerMagazijn direct”

Opleverinspectie

Tijdens de oplevering van de verdiepingsvloer werd een grondige veiligheidsinspectie uitgevoerd door onze veiligheidskundige. Onze inspecteur beschikt over de meest actuele expertise om een hoogwaardige inspectie uit te voeren, in overeenstemming met de geldende Arbo-regelgeving. Jacques vervolgt: “Deze inspectie zet de puntjes op de i. De inspecteur had nog enkele punten van aandacht die daarna direct zijn opgelost. Dit benadrukt dat MeerMagazijn zich inzet voor kwaliteit gedurende het gehele traject, vanaf het begin tot het einde”.

“Het is maar een vloer” zou je denken. Maar niets is minder waar. Wanneer ik zie hoe alles is afgewerkt en op elkaar is afgestemd dan is een verdiepingsvloer van MeerMagazijn echt een toevoeging aan je hal. Het ziet er aan alle kanten netjes uit en daarnaast doet de vloer precies waarvoor we hem hebben laten bouwen. De vloer voldoet dan ook 100% aan onze verwachting”. Aldus Jacques.

“Zo’n vloer is niet alleen maar staal. MeerMagazijn zorgt ervoor dat het echt een toevoeging aan je opslaghal is. Zowel in functionaliteit als in uitstraling”

Zoek jij ook een magazijninrichter die met je meedenkt?

Is jouw bedrijf ook groeiende en zoek je een magazijninrichter die met je meedenkt? Neem dan contact 0172-404031 met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij komen kennis met je maken op jouw locatie of je komt naar ons spiksplinternieuwe kantoor in Hazerswoude-Dorp. De koffie staat klaar!

Lees ook:

Een verdiepingsvloer plaatsen? Vier cruciale aandachtspunten
Maximaliseer je opslagruimte met een verdiepingsvloer: voordelen, kosten, tips

Veelgestelde vragen

  1. Kunnen jullie ook stellingen monteren?

    Stellingen besteld in onze webshop monteren wij niet. Maar deze zijn wel heel gemakkelijk zelf te monteren. Er wordt een duidelijke montageinstructie meegeleverd en een deel van de stellingen is al voorgemonteerd.

    Stellingen die in een project worden geleverd kunnen wij plaatsen. Wij hebben ervaren monteurs in dienst. Er wordt een offerte opgesteld voor het totale project inclusief plaatsing en een inspectie.

  2. Verkopen jullie alleen stellingen?

    Naast verschillende soorten stellingen, kun je bij MeerMagazijn terecht voor een gehele magazijninrichting. Wij adviseren graag over de mogelijke producten, accessoires en ook over veiligheid zoals inspecties.