Hoge omloopsnelheid en opslag: wat is de beste keuze?

Werk je met producten die een hoge omloopsnelheid hebben? Zoek je een manier om meer rendement uit uw magazijninrichting te halen? Wil je de opslagcapaciteit van jouw magazijninrichting vergroten en je opslag efficiënter maken? Wij zoeken samen met jou naar de beste oplossing.

Optimaal gebruik van uw magazijnruimte

Met het shuttlesysteem behoud je overzicht en maak je tegelijkertijd optimaal gebruik van jouw kostbare magazijnruimte. Er wordt veel ruimte bespaard op de gangpaden. Deze voordelen gelden ook voor een  inrijstelling. Maar wanneer kies je voor een inrijstelling en wanneer voor een shuttlesysteem?

Inrijstelling

De naam inrijstelling zegt eigenlijk al heel veel. Met een heftruck kan er gemakkelijk de stelling ingereden worden om de goederen achter elkaar te plaatsen tot elke gewenste diepte. Vaak gebeurt dit volgens het FILO principe (First In Last Out).  Je bespaart met een inrijstelling  veel ruimte op gangpaden. Deze vorm van opslag is dan ook zeer geschikt voor bulkopslag. Je behoudt overzicht en maakt tegelijkertijd optimaal gebruik van jouw kostbare magazijnruimte.

Inrijstelling

Hoge omloopsnelheid en opslag: wat is de beste keuze?

Pallet shuttle systeem

Een pallet shuttle systeem is een elektrisch aangedreven opslagsysteem in een speciaal ontworpen stelling.  Dit systeem is een variant op de bovengenoemde inrijstelling. Het verschil tussen een shuttlesysteem en een inrijstelling is de elektrische aandrijving bij het laden en lossen van pallets. Bij een pallet shuttlesysteem gebeurt dit elektrisch met shuttles. Deze shuttle werkt als verlengstuk van een heftruck en automatiseert de opslag van pallets binnen uw stellingen. Hierdoor hoeft er niet per gang een productindeling te maken maar per niveau, waardoor de vullingsgraad van het shuttle systeem 2 keer zo groot is.

Pallet shuttle systeem

Hoge omloopsnelheid en opslag: wat is de beste keuze? Hoge omloopsnelheid en opslag: wat is de beste keuze?

Video pallet shuttle systeem

 

 

Welk systeem past het beste in mijn magazijn?

Inrijstellingen

✔ Zijn geschikt voor binnen en buiten
✔ Verstelbare opslagniveaus
✔ Zijn zeer geschikt voor bulkopslag
✔ Werkt volgens LIFO en FIFO-methode (Last-In First-Out & First-In First-
Out)
✔ Gemakkelijk en veilig in- en uitrijden
✔ Geschikt voor bulkopslag

Pallet shuttlesysteem

✔ Maximale opslagdichtheid
✔ Geschikt voor producten met een hoge omloopsnelheid, zoals
bijvoorbeeld levensmiddelen
✔ Efficiëntie en besparing door vergroting snelheid en vermindering
inspanning
✔ Werkt volgens LIFO en FIFO-methode (Last-In First-Out & First-In First-
Out)
✔ Minder kans op aanrijschade in de stellingen
✔ In relatief korte tijd kan de investering terugverdiend worden

Advies

Heb je interesse in een pallet shuttlesysteem of een inrijstelling en wil je graag advies over welke vorm het beste in uw magazijn past? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee over een oplossing op maat.

Meer Informatie

Wil je meer weten over ons assortiment of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via 0172-555999.

Tag:

algemeen, productontwikkeling, slimme oplossingen

Veelgestelde vragen

  1. Kunnen jullie ook stellingen monteren?

    Stellingen besteld in onze webshop monteren wij niet. Maar deze zijn wel heel gemakkelijk zelf te monteren. Er wordt een duidelijke montageinstructie meegeleverd en een deel van de stellingen is al voorgemonteerd.

    Stellingen die in een project worden geleverd kunnen wij plaatsen. Wij hebben ervaren monteurs in dienst. Er wordt een offerte opgesteld voor het totale project inclusief plaatsing en een inspectie.

  2. Verkopen jullie alleen stellingen?

    Naast verschillende soorten stellingen, kun je bij MeerMagazijn terecht voor een gehele magazijninrichting. Wij adviseren graag over de mogelijke producten, accessoires en ook over veiligheid zoals inspecties.

Onze merken en certificeringen