Kwart meer opslagruimte bij Bemmel en Kroon

Marcel van Bentum, algemeen manager van keukenspecialist Bemmel & Kroon in Zoeterwoude benaderde MeerMagazijn eind vorig jaar voor een passend advies over de bestaande opslagruimte. Wat was het geval? De magazijnruimte was helemaal uit z’n jasje gegroeid en verhuizen was geen optie. De vraag van Marcel was dan ook: “Kunnen jullie op een slimme manier de opslagcapaciteit vergroten én efficiënter maken?” Maar natuurlijk kunnen wij dat!

Kwart meer opslagruimte bij Bemmel en Kroon“Het hele project is prima verlopen. De medewerkers van MeerMagazijn zijn flexibel. We zijn heel tevreden. Het resultaat is supermooi. Als we zo’n project nog een keer moeten doen, dan doen we het weer op deze manier.”

Marcel van Bentum, Algemeen Manager Bemmel en Kroon

 

“Verhuizen was geen optie”

Door de snelle groei van het bedrijf was de beschikbare opslagruimte van Bemmel & Kroon veel te klein geworden. In een gedeelte van het magazijn werd al met palletstellingen gewerkt maar deze waren niet toereikend voor de explosieve toename van de producten die opgeslagen moesten worden. Marcel van Bentum:  “Het was óf verhuizen óf binnen onze bestaande muren meer opslagruimte zoeken. Verhuizen was geen optie en daarom hadden we een partij nodig die ons een goed onderbouwd advies kon geven over de logistiek. Wat is de meest logische indeling?”

De oplossing

Om tot een efficiënte oplossing te komen gingen we stapsgewijs te werk:

 • De bestaande palletstellingen zijn slim ingedeeld zodat er nieuwe ruimte ontstond om een extra rij palletstellingen te plaatsen.
 • De bestaande verdiepingsvloer is vervangen voor een hogere verdiepingsvloer. Daardoor ontstond er op de begane grond meer hoogte en dus meer plek voor opslag.
 • Op de verdiepingsvloer zelf zijn grootvakstellingen geplaatst. De vakken van deze stellingen zijn gecodeerd met locatienummers zodat de producten eenvoudig terug te vinden zijn via het voorraadsysteem.
 • Langs de verdiepingsvloer is een conveyor systeem gebouwd voor de aan – en afvoer van producten. Een conveyor systeem is een transportsysteem met mechanische banden.

De stappen hebben we in drie fases uitgevoerd zodat de werkzaamheden in het magazijn niet stil zouden komen te liggen. Het resultaat was dat de opslagruimte in het bestaande magazijn van Bemmel & Kroon met 25 procent is vergroot. Daardoor was een verhuizing overbodig.

“Het eerste gesprek met MeerMagazijn voelde direct goed”

Waarom is er eigenlijk gekozen voor MeerMagazijn? Marcel van Bentum vertelt: “We waren op zoek naar een partij die een goed advies kon geven en die in de buurt van Zoeterwoude gevestigd was. Via Google kwamen we terecht bij MeerMagazijn. Het eerste gesprek met MeerMagazijn voelde direct goed. Dat was voor ons eigenlijk het belangrijkste”.

Meer informatie

Ben je benieuwd wat voor jou de mogelijkheden zijn voor het inrichten van jouw magazijn? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met je mee over wat in uw geval de meest ideale magazijninrichting is.

Tag:

algemeen, klantcases, slimme oplossingen

Veelgestelde vragen

 1. Kunnen jullie ook stellingen monteren?

  Stellingen besteld in onze webshop monteren wij niet. Maar deze zijn wel heel gemakkelijk zelf te monteren. Er wordt een duidelijke montageinstructie meegeleverd en een deel van de stellingen is al voorgemonteerd.

  Stellingen die in een project worden geleverd kunnen wij plaatsen. Wij hebben ervaren monteurs in dienst. Er wordt een offerte opgesteld voor het totale project inclusief plaatsing en een inspectie.

 2. Verkopen jullie alleen stellingen?

  Naast verschillende soorten stellingen, kun je bij MeerMagazijn terecht voor een gehele magazijninrichting. Wij adviseren graag over de mogelijke producten, accessoires en ook over veiligheid zoals inspecties.

Onze merken en certificeringen