Legbordstelling onderdelen

Zoals je in onze webshop kunt zien, hebben wij grootvakstellingen en legbordstellingen in ons assortiment. Het komt regelmatig voor dat kopers een grootvakstelling verwarren met een metalen legbordstelling. Het verschil zit ‘m in de zwaarte van de producten die opgeslagen kunnen worden en in het materiaal van de legborden. In een legbordstelling kunnen producten tot tweehonderd kilo opgeslagen worden terwijl in een grootvakstelling producten tot duizend kilo opgeslagen kunnen worden. Ook zijn de legborden in de legbordstellingen van staal gemaakt en in de grootvakstellingen van spaanplaat.

In onze webshop vind je een groot aantal variaties in grootvakstellingen en legbordstellingen in het assortiment.

Legbordstelling onderdelen

De legbordstellingen van MeerMagazijn zijn gemaakt van staal. Het gebruik van staal en speciaal gevormde profielen geeft de legbordstellingen maximale stevigheid en een groot draagvermogen. Om de legbordstelling precies naar wens vorm te geven, zijn er ook losse legbordstelling onderdelen leverbaar zoals:

 • Tussenschotten;
 • Vakverdeelschotten;
 • Opbergbakken

Legbordstelling kopen

Het is mogelijk om standaard maten legbordstellingen in onze webshop te bestellen. Maar onze collega’s van MeerMagazijn kunnen ook legbordstellingen op maat voor je maken. Wanneer je daar interesse in hebt dan maken zij een legbordstelling aanbieding voor je. Bij hen kan je dan heel gemakkelijk een legbordstelling kopen.

Meer informatie

Wil je meer weten over ons assortiment grootvakstellingen en legbordstellingen of heb je vragen over grootvakstellingen of legbordstellingen? Neem dan contact met ons op via 0172-404031

Tag:

algemeen, legbordstelling staal, legbordstelling nieuw, magazijn stelling legbord, legbordstellingen kopen

Veelgestelde vragen

 1. Wat is een legbordstelling?

  Een legbordstelling is een opslagsysteem gericht op kleine goederen, waarbij de stelling eenvoudig te installeren is en te gebruiken is. Legbordstellingen zijn vaak verkrijgbaar in diverse variant waardoor de aanpasbaarheid hoog is en er vaak voor elke situatie een goede oplossing te vinden is.

 2. Wat is het verschil tussen een legbordstelling en een palletstelling?

  Een palletstelling is voornamelijk gericht voor het opslaan van pallets, oftewel zware goederen. Bij dit type stelling wordt er vaak gesproken over gewichten van 1000 tot 3000 kg per niveau. Een legbordstelling is gericht op het opslaan van kleinere goederen zoals dozen en pakketten. Bij dit type stelling wordt er vaak gesproken over maximaal 100 kg op een niveau.

 3. Hoe bereken je het draagvermogen van een legbordstelling?

  Het draagvermogen van een legbordstelling wordt meestal niet berekend, dit wordt vaak aangeboden met een vast draagvermogen per niveau. Belangrijk is dat je aangeeft wat je gaat opslaan en hoeveel dat maximaal weegt. Soms kunnen de stellingen namelijk zwaarder worden uitgevoerd door middel van  een extra legbord of extra ondersteuning.

 4. Kan ik beter een nieuwe of tweedehandse legbordstelling kopen?

  Het verschil tussen een nieuwe of tweedehandse stelling zit voornamelijk in de prijs en de kwaliteit van de materialen. Gebruikte materialen zijn voordeliger maar kunnen ook gebruikerssporen hebben zoals krasjes en deukjes. Nieuwe materialen hebben geen sporen van gebruik. Het hangt af van je budget en je specifieke wensen of je beter nieuw of tweedehands stellingen kunt afnemen. Onze Logistiek adviseurs kunnen je helpen bij het maken van deze beslissing.

 5. Wanneer kies je voor een legbordstelling?

  Een legbordstelling is ideaal voor kleine goederen met een laag gewicht. Een legbordstelling ,ook wel een archiefkast genoemd, wordt vaak gebruikt voor kleine dozen of pakketten.

 6. Wat zijn de voor- en nadelen van een legbordstelling?

  De voordelen van een legbordstelling zijn:

  • Eenvoudige installatie
  • Aanpasbaarheid
  • Overzichtelijkheid
  • Flexibiliteit

  De nadelen van en legbordstelling zijn:

  • Beperkt draagvermogen
  • Beperkte bescherming tegen stof, vuil of vocht.
Onze merken en certificeringen