Een verdiepingsvloer plaatsen? Vier cruciale aandachtspunten

Stel, je hebt een groeiend bedrijf maar juist door die groei is er ruimtegebrek voor opslag van je producten ontstaan. Uitbreiden met stellingen is onmogelijk want het hele magazijn staat bomvol. Heb je er dan wel eens aan gedacht om niet in de breedte uit te breiden maar in de hoogte? Met uitbreiding in de hoogte via bijvoorbeeld een verdiepingsvloer kun je je magazijncapaciteit zelfs verdubbelen! Maar kun je zomaar een verdiepingsvloer plaatsen in je magazijn? Waar moet je eigenlijk rekening mee houden met de constructie van zo’n verdiepingsvloer?

Cruciale factoren constructie verdiepingsvloer

Bij de opbouw van een verdiepingsvloer zijn er veel verschillende factoren waar rekening mee gehouden moet worden. Dit om ervoor te zorgen dat de constructie zowel veilig als functioneel is. Daarnaast moet een verdiepingsvloer voldoen aan de bestaande veiligheidsnormen en voorschriften. We noemen hier een aantal belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden wanneer je een verdiepingsvloer plaatst:

 1. Draagkracht
  Allereerst is het belangrijk om de draagkracht van de bestaande vloer en fundering te (laten) beoordelen. Om ervoor te zorgen dat de bestaande bouw het extra gewicht van de nieuwe vloer en de verwachte belasting kan dragen, is een grondige analyse en berekening nodig.
 2. Wet- en regelgeving
  Daarnaast is het essentieel om de lokale bouwvoorschriften en vergunningseisen te controleren. Elke gemeente heeft specifieke regels met betrekking tot (brand)veiligheid. Het verkrijgen van alle benodigde vergunningen en het voldoen aan deze regelgeving is van groot belang om juridische problemen en veiligheidsrisico’s te voorkomen.
 3. Veiligheid en toegankelijkheid
  Dit zijn belangrijke aandachtspunten bij de constructie van een verdiepingsvloer. Het plaatsen van stevige trappen met passende leuningen en balustrades is van groot belang om de veiligheid van de medewerkers te waarborgen. Wanneer er zware producten op de verdiepingsvloer geplaatst moeten worden dan kan er overwogen worden om met bijvoorbeeld een goederenlift te werken.
 4. Toekomstige uitbreiding
  Houd rekening met toekomstige uitbreiding van je magazijn. Als er in de toekomst meer ruimte nodig is, moet de verdiepingsvloer kunnen worden aangepast of uitgebreid zonder al te veel verstoringen. Bij de bouw van de vloer kan hier al rekening mee gehouden worden.

 

Professionaliteit en expertise

Het is raadzaam om een grondige analyse uit te laten voeren van alle bovengenoemde factoren voordat je een verdiepingsvloer in je magazijn plaatst. Wij raden dan ook altijd aan om samen te werken met gekwalificeerde professionals die ervaring hebben met de constructie van verdiepingsvloeren. Onze adviseurs en monteurs zijn specialisten op het gebied van ontwerpen en plaatsen verdiepingsvloeren. Zij zitten al ruim 30 jaar in het vak en zijn bekend met de gang van zaken op dit gebied. Hierdoor kun je een weloverwogen beslissing nemen die voldoet aan de behoeften van je bedrijf en die de veiligheid van je werknemers waarborgt.

Afbeelding: constructie verdiepingsvloer

Advies

Ben je toe aan het uitbreiden van je magazijn met een verdiepingsvloer? Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo kun je misschien ook uit de voeten met een gebruikte verdiepingsvloer. Maar standaard of op maat gemaakte verdiepingsvloeren kunnen we ook aanbieden. We nodigen je graag uit om contact met ons op te nemen. Onze specialisten staan klaar om mee te denken over de meest geschikte constructie verdiepingsvloer of andere opslagbehoeften.

Tag: constructie verdiepingsvloer

Lees ook:
Optimaliseer je magazijn met een warehouse management systeem
Kijk live, op afstand, mee met het ontwerpen van je magazijninrichting!

Veelgestelde vragen

 1. Verkopen jullie alleen stellingen?

  Naast verschillende soorten stellingen, kun je bij MeerMagazijn terecht voor een gehele magazijninrichting. Wij adviseren graag over de mogelijke producten, accessoires en ook over veiligheid zoals inspecties.

 2. Ik heb beperkte ruimte. Hoe kan ik dit het beste inrichten?

  Neem contact met ons op, wij kunnen een deskundig advies geven om de ruimte zo optimaal mogelijk in te kunnen delen.

 3. Voeren jullie ook inspecties uit?

  Ja, zowel nieuwe als gebruikte stellingen en vloeren worden door een gekwalificeerde veiligheidskundige geïnspecteerd. Zo ben je verzekerd van veilig materiaal. Onze veiligheidskundige inspecteert de materialen volgens de geldende Arbo-eisen en wetgeving.

Onze merken en certificeringen