Remto MeerMagazijn

“Snelheid is voor ons heel belangrijk”

Remto Automaterialen is een écht familiebedrijf dat als sinds 1967 actief is in de automobielbranche. Sinds een paar jaar staan de broers Erwin en Arjan Koole aan het roer van de onderneming. De automarkt is booming en dat merken zij ook. In 2014 zijn ze verhuisd naar een groter pand maar ook nu groeien ze alweer uit hun jasje. Vooral met de autobanden. Groeien in de breedte was lastig dus dan maar in de hoogte!

“Snelheid is voor ons heel belangrijk”

“De doorlooptijd vanaf de tekening, totdat alles in ons magazijn stond, was zes weken. Dat is in deze tijd natuurlijk wel knap”
Erwin Koole, mede-eigenaar Remto Automaterialen

 

De kracht van Remto

Erwin vertelt: “Voor het grootste deel bedienen wij de zakelijke kant van de markt. Dat zijn de autobedrijven zoals garages. Die bestellen veelal online. Daarnaast is het ook mogelijk om als particulier naar onze showroom te komen.  We hebben in ons bedrijfspand namelijk ook een fysieke winkel waar we rechtstreeks aan de consument leveren”.

Erwin geeft aan dat de kracht van zijn bedrijf op meerdere gebieden ligt:

 • Grote voorraden.
 • Snelle levering.
 • Acht keer per dag bezorging.
 • Transparantie naar de klanten.

Erwin gaat verder: “We zijn al een sterke lokale speler. Onze ambitie is dan ook om de beste te zijn en te blijven. Belangrijk is dan natuurlijk dat het magazijn op deze ambitie en op de pluspunten is ingericht. Daarom werken we graag met een magazijninrichter die dit snapt”.

Snelle doorlooptijd

De automaterialenbranche blijft maar groeien. Bij Remto is dat vooral te merken in de grote groei van de opslag en verkoop van autobanden. Erwin: “Vijf jaar geleden hebben we een ‘bandenhotel’ gebouwd (zie afbeeldingen). Daarin liggen onder andere winterbanden opgeslagen. Daarnaast hebben we daar ook banden voor de verkoop liggen. In het verleden hadden we ongeveer 1.800 nieuwe banden op voorraad.  Nu zijn dat er meer dan 4.000 maar we verkopen er ongeveer 30.000 per jaar.  Onze oude stellingen waren voor deze aantallen niet meer toereikend. Daarom zochten we een magazijninrichter die met ons meedacht”.


Er lag vanuit het verleden al een positieve connectie met MeerMagazijn. Daarom belde Erwin met Niels van der Meer, mede-eigenaar van MeerMagazijn. Erwin: “Niels nam direct de tijd om langs te komen. Wij staan met Remto voor snel leveren aan de klant maar wij willen zelf ook snel geholpen worden door leveranciers. MeerMagazijn speelde daar goed op in”. Erwin vertelt verder: “Het was oktober 2021 en ik gaf aan dat ik het voor januari 2022 af wilde hebben. Dit is zeker gelukt! ”

Advies

Omdat er geen ruimte meer was om in de breedte uit te breiden zijn we in de hoogte gaan denken. We hebben bandenstellingen geplaatst waar we voor een deel een verdiepingsvloer opgebouwd hebben. Er is ook rekening gehouden met toekomstige uitbreiding van de verdiepingsvloer. Om de banden gemakkelijk vanaf de verdiepingsvloer te distribueren hebben we een bandentrap geplaatst (zie foto’s). De band kan op die manier handmatig van boven naar beneden gerold worden zonder dat er onveilige situaties ontstaan.

Erwin: “Niels kwam met het idee van de bandentrap. En verder is het mooi dat we de verdieping in de toekomst ook nog kunnen uitbreiden. MeerMagazijn denkt daarin mee. Dat is vooruitzien. Ook zo fijn dat MeerMagazijn alles wat er stond qua oude stellingen, heeft afgebroken. Zelf hoefden wij alleen de stellingen maar leeg te maken”.

Bandentrap
Bandentrap

 

Routekarren

Naast de opslag van banden hebben we ook routekarren ontwikkeld (zie foto’s). Elke kar is aan een bepaalde regio gebonden. Alle online bestellingen worden zo per regio op de kar geplaatst. Dat is handig met het plannen van de transporten. Alles ligt al direct gesorteerd op regio!

3D tekening

De tekening die we geleverd hebben aan Remto was helemaal in 3D opgemaakt. Dat maakt het ontwerp heel duidelijk. “We hebben de tekening in de kantine opgehangen en daardoor werd voor onze collega’s snel duidelijk hoe het magazijn er uit zou komen te zien”. De hal moest natuurlijk leeg gemaakt worden en door die tekening werd iedereen enthousiast om te helpen met leegmaken. Onze voorraad stond nu overal en nergens. Daarom was snelheid van plaatsen van de nieuwe stellingen zo belangrijk” aldus Erwin.

“Dat ontzorgen is heel fijn”

Als laatste vroegen we aan Erwin wat nu eigenlijk de toegevoegde waarde was van MeerMagazijn. Erwin geeft daar een duidelijk antwoord op: “Voor ons was de toegevoegde waarde van MeerMagazijn, meedenken en snelheid. Daarnaast hou ik van korte lijnen. Zo werken wij zelf namelijk ook. Al onze klanten willen ook korte lijnen. Verder levert MeerMagazijn een totaalpakket inclusief een magazijninspectie. De veiligheidskundige komt langs, noteert wat er hersteld moet worden en een week later is het dan ook afgehandeld. “Dat ontzorgen is dus heel fijn”.

Meer informatie

Wil je advies op maat voor het inrichten van jouw werkruimte of magazijn? Neem dan contact op met één van onze adviseurs.

LEES OOK:
Uw magazijn inrichten in 3D
Een palletshuttle systeem of een inrijstelling?

Tag:

algemeen, veiligheid, productontwikkeling, klantcases, slimme oplossingen

Veelgestelde vragen

 1. Kunnen jullie ook stellingen monteren?

  Stellingen besteld in onze webshop monteren wij niet. Maar deze zijn wel heel gemakkelijk zelf te monteren. Er wordt een duidelijke montageinstructie meegeleverd en een deel van de stellingen is al voorgemonteerd.

  Stellingen die in een project worden geleverd kunnen wij plaatsen. Wij hebben ervaren monteurs in dienst. Er wordt een offerte opgesteld voor het totale project inclusief plaatsing en een inspectie.

 2. Verkopen jullie alleen stellingen?

  Naast verschillende soorten stellingen, kun je bij MeerMagazijn terecht voor een gehele magazijninrichting. Wij adviseren graag over de mogelijke producten, accessoires en ook over veiligheid zoals inspecties.

Onze merken en certificeringen