MeerMagazijn

Vrijblijvend advies?
0172-404031

Veiliger werken met de nieuwe bandentrap

iStock 920278160

Naast de bestaande bandenstellingen, die wij leveren aan garages, groothandels en bedrijven met een eigen wagenpark, werken wij nu ook aan de ontwikkeling van een bandentrap. 

Inspectie van de filialen

Een grote automaterialenhandel heeft ons dit jaar gevraagd een veiligheidsinspectie uit te voeren in alle filialen. Op de verdiepingsvloeren zijn de bandenstellingen geplaatst. De banden  die nodig zijn worden door de magazijnmedewerker via een trap naar beneden gerold en verder verwerkt. Onze inspecteur merkte toen op dat deze methode van het verplaatsen van de banden van de verdiepingsvloer naar de begane grond niet veilig en efficiënt genoeg was.

Product ontwikkeling: de bandentrap

Hoe zou deze methode beter en veiliger kunnen? Vanuit deze vraag hebben wij een nieuw product ontwikkeld: de bandentrap. Via een bandentrap kan dit proces veiliger en gestructureerder worden aangepakt. De band wordt, eventueel naast de trap, via een goot met geleiders naar beneden gerold. Zo kan de band niet wegrollen en is de kans op ongelukken veel kleiner. Dit nieuwe innovatieve systeem kan gebruikt worden voor banden van 30 cm tot en met 75 cm breed. 

Bekijk hieronder de video en de foto's van het prototype bandentrap.

Wilt u meer informatie over de bandentrap? Neem dan contact met ons op.  U kunt altijd rekenen op optimaal advies! 

 

Bandentrap4

bandentrap3