image description

Pieter Schoonens, 12GO Biking

“In de nieuwe legbordstellingen liggen maar liefst 130.000 artikelen opgeslagen”

Pieter Schoonens, webshop manager - 12GO Biking

De online verkoop bij 12GO Biking is de laatste jaren geëxplodeerd. Mede door corona gingen mensen buiten sporten. Pieter Schoonens, webshop manager bij 12GO Biking, vertelt over deze ontwikkeling. “We groeiden echt uit ons jasje. We hadden een opslagruimte die niet meer toereikend was. Toen dit pand vrij kwam, dat ook nog eens op ons terrein stond, hebben we het daarom ook direct gekocht” De totale opslag van alle producten is nu verdeeld over twee panden: het nieuwe pand voor de webshopartikelen die opgeslagen worden in legbordstellingen, én het bestaande pand waar de fietsen staan opgeslagen in grootvakstellingen.

De bestaande opslagruimte met grootvakstellingen voor opslag van fietsen

Webshopopslag

Het magazijn voor webshopartikelen is verdeeld in drie delen:

  • Facilitair (verzending van de internetbestellingen)
  • Pickmagazijn en outbound (opslag van de onderdelen en orderpicking)
  • Inbound (inkomende goederen en bulkvoorraad)

In het facilitaire deel worden de producten ingepakt en verzonden. Het pickmagazijn is helemaal gevuld met legbordstellingen. Pieter vertelt verder over het plaatsen van deze legbordstellingen: “Op basis van onze ervaring hebben we voor de indeling van de legbordstellingen zelf een plan gemaakt. Daarna zijn er, op advies van MeerMagazijn, nog wat aanpassingen gemaakt. Uiteindelijk kwam daar een tekening uit waar wij zeer tevreden mee waren”.

Weinig ruimteverlies

“De verdiepingsvloer was al in het nieuwe pand aanwezig dus dat was handig. Maar de goederen in de legbordstellingen zo efficiënt mogelijk opslaan, dát was onze uitdaging” aldus Pieter. “Je wilt geen ruimte verliezen tussen de legborden. Zo min mogelijk ruimte verspillen was daarom het doel. Bij opslag van grote producten zorg je voor meer ruimte tussen de legborden dan bij opslag van kleine producten. Door de slimme indeling kunnen we maar liefst 130.000 artikelen opslaan. Het optimaal benutten van de beschikbare ruimte is dus aardig gelukt”

De nieuwe legbordstellingen


Er liggen ook producten in een high care zone. Deze ruimte is afgesloten met een scheidingswand van Axelent. Zo’n hek heeft veel voordelen, zoals het voorkomen van ontvreemding of beschadiging van de goederen.

Pieter gaat verder: “Elke rij met legbordstellingen heeft een rij- en zonecode en elk product is gekoppeld aan die locatie. Dus bijvoorbeeld een fietshelm is gekoppeld aan rij B zone 11. Die zone is leidend. Het ordersysteem stuurt de orderpicker via de meest efficiënte looproute. Omdat ik graag vasthoud aan onze huisstijl, zijn de zonebordjes ook in onze huisstijl ontworpen. Zo straal je een eenheid uit”.

Zonebordjes in de huisstijl

Inbound

Bij het gedeelte Inbound komen alle producten in bulk binnen. Deze worden voor een deel opgeslagen en voor een deel doorgestuurd naar het pickamagazijn. Ook in de Inbound hal is er door MeerMagazijn een hek van Axelent geplaatst. Dit keer met het een ander doel. Het hek zorgt ervoor dat de leveranciers niet het magazijn in lopen. In deze hal wordt alles opgeslagen in palletstellingen. Pieter vertelt over de meerwaarde van het inschakelen van MeerMagazijn voor de inrichting van deze hal: “In de Inbound hal hangt een grote kraan aan het plafond. Deze was van de vorige eigenaar en is blijven hangen. Doordat er daardoor minder ruimte in de hoogte was, waren de standaard palletstellingen te hoog. Deze zijn door MeerMagazijn ter plekke aangepast. Dus dat is maatwerk geworden.

Palletstellingen in de inkomende goederenhal

“Het contact met MeerMagazijn was goed en voelde betrouwbaar; dat is ook wat waard”

Pieter vervolgt: “Een medewerker van MeerMagazijn werkte een aantal jaar geleden bij ons.Toen is hij bij MeerMagazijn gaan werken. Op het moment dat we zelf opslag nodig hadden hebben hem natuurlijk benaderd. Ook omdat jullie in de buurt zitten. Dat is handig want soms halen we de stellingen zelf op. Daarnaast wilden we graag vastigheid hebben omdat we heel veel vierkante meters opslag wilden neerzetten. Dan wil je ook wel weten dat het geleverd kan worden”.

“Wij hebben zelf meegeholpen met bouwen van de legbordstellingen omdat we het snel in gebruik wilden nemen. Deze samenwerken ging heel goed en was ook nog eens erg gezellig!

Tijdens de bouw

Meer informatie

Wil je meer informatie over de opslagmogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen geheel vrijblijvend een advies geven.

Bekijk hier meer projecten

- 12GO Biking