hoekbeschermer metaal

De essentiële rol van hoekbeschermers in een magazijn

Hoekbeschermers en aanrijbeveiligingen zijn eenvoudige maar effectieve hulpmiddelen om de veiligheid in je magazijn te waarborgen. In de meeste magazijnen rijden dagelijks een groot aantal voertuigen rond. Er kan dan wel eens een aanrijding ontstaan met als gevolg: flinke schade aan je stellingen. Hoekbeschermers kunnen dit voorkomen. Naast veiligheid hebben hoekbeschermers ook nog een aantal andere voordelen. Lees verder over waarom hoekbeschermers een onmisbare toevoeging zijn aan elke magazijnomgeving.

Alle voordelen van hoekbeschermers op een rij

Zoals al eerder aangegeven helpen hoekbeschermers bij het beschermen van je stellingen en goederen tegen mogelijke schade. Maar er zijn nog meer voordelen van het gebruik van hoekbeschermers. Wij zetten ze allemaal op een rij.

 1. Bescherming van infrastructuur
  Magazijnen hebben vaak metalen rekken, stellingen en muren met scherpe hoeken. Deze hoeken kunnen een aanzienlijk risico vormen voor medewerkers en kunnen ook schade toebrengen aan de inventaris en apparatuur. Hoek beschermers bieden een beschermende laag rond deze scherpe hoeken, waardoor het risico op verwondingen en schade wordt verminderd.
 2. Bescherming van inventaris
  In een magazijnomgeving is het van vitaal belang om de inventaris veilig en onbeschadigd te houden. Hoekbeschermers kunnen helpen bij het voorkomen van onbedoelde botsingen en schade aan goederen. Bij het manoeuvreren van zware apparatuur, zoals heftrucks of palletwagens, is er altijd een risico op botsingen met de rekken. Hoekbeschermers fungeren als een buffer en absorberen de impact, waardoor de kans op schade aan de inventaris aanzienlijk wordt verminderd.
 3. Veiligheid van medewerkers
  De veiligheid van het personeel moet altijd de hoogste prioriteit hebben in een magazijn. Door hoekbeschermers te installeren, creëer je een veiligere werkomgeving voor je medewerkers. Scherpe hoeken kunnen ernstige snijwonden of blauwe plekken veroorzaken bij onopzettelijke aanrakingen. Hoekbeschermers verminderen dit risico en zorgen ervoor dat medewerkers met vertrouwen kunnen werken, wetende dat ze beschermd zijn tegen gevaarlijke situaties.
 4. Kostenbesparing
  Het gebruik van hoekbeschermers kan ook helpen bij het verminderen van kosten op lange termijn. Door het minimaliseren van schade aan de stellingen en goederen, worden reparatie- en vervangingskosten verminderd. Bovendien kunnen ze bijdragen aan het voorkomen van ongevallen op de werkvloer, waardoor potentiële juridische kosten en verloren werktijd als gevolg van verwondingen worden vermeden.

Tot slot kunnen hoek beschermers bijdragen aan een verhoogde efficiëntie in het magazijn. Ze maken het gemakkelijker en veiliger om goederen te verpakken en te verplaatsen, wat leidt tot betere werkstromen en uiteindelijk tot verhoogde productiviteit.

Kortom, het gebruik van hoekbeschermers of een aanrijbeveiliging  is een eenvoudige en kosteneffectieve manier om goederen, infrastructuur en werknemers in je magazijn te beschermen. Ze helpen bij het voorkomen van schade en ongelukken, en dragen bij aan een efficiëntere bedrijfsvoering.

Voorbeelden van hoek beschermers

Advies

Ben je benieuwd naar welke hoekbeschermers wij in jouw geval adviseren? Neem dan gerustcontact met ons op. Wij denken graag met je mee over een oplossing op maat.

Lees ook:
Optimaliseer je magazijn met een warehouse management systeem
Kijk live, op afstand, mee met het ontwerpen van je magazijninrichting!

Tag: algemeen, productontwikkeling, slimme oplossingen, veiligheid, hoekbeschermer RVS

Veelgestelde vragen

 1. Kunnen jullie ook stellingen monteren?

  Stellingen besteld in onze webshop monteren wij niet. Maar deze zijn wel heel gemakkelijk zelf te monteren. Er wordt een duidelijke montageinstructie meegeleverd en een deel van de stellingen is al voorgemonteerd.

  Stellingen die in een project worden geleverd kunnen wij plaatsen. Wij hebben ervaren monteurs in dienst. Er wordt een offerte opgesteld voor het totale project inclusief plaatsing en een inspectie.

 2. Verkopen jullie alleen stellingen?

  Naast verschillende soorten stellingen, kun je bij MeerMagazijn terecht voor een gehele magazijninrichting. Wij adviseren graag over de mogelijke producten, accessoires en ook over veiligheid zoals inspecties.

Onze merken en certificeringen