kunststof hoekbeschermer

Kunststof hoekbeschermers: voor een optimale bescherming in je magazijn

In de wereld van magazijnbeheer heeft veiligheid een hoge prioriteit. Een belangrijk onderdeel van deze veiligheid is de bescherming van de stellingen en de goederen en materialen die daar zijn opgeslagen. Hierin spelen kunststof hoekbeschermers een belangrijke rol. Maar wat doen ze precies en waarom zijn ze zo belangrijk?

Wat zijn kunststof hoekbeschermers?

Kunststof hoekbeschermers hebben als eerste doel het beschermen van stellingen in een magazijn. Na een aanrijding met bijvoorbeeld een heftruck hoeft, bij gebruik van hoekbeschermers, in veel gevallen de stelling niet vervangen te worden. Daarnaast helpen kunststof hoekbeschermers bij het beschermen van dozen, pallets en andere verpakte goederen die opgeslagen staan in een magazijn. Ze voorkomen dat de hoeken en randen van verpakkingen beschadigd raken.

Waarom kiezen voor een hoekbeschermer kunststof?

Het gebruik van een hoekbeschermer kunststof of een aanrijbeveiliging is een eenvoudige manier om goederen en infrastructuur in je magazijn te beschermen. Zoals eerder aangegeven helpen kunststof hoekbeschermers bij het beschermen van je stellingen en van je goederen. Maar waarom zou je kiezen voor een kunststof hoekbeschermer in plaats van bijvoorbeeld een metalen hoekbeschermer? De volgende positieve eigenschappen zijn van belang:

 • Herbruikbaarheid: Door het robuuste ontwerp en materialen kunnen de kunststof hoekbeschermers opnieuw worden gebruikt. Dit maakt deze beschermers niet alleen kostenbesparend, maar ook milieuvriendelijk.
 • Lichtgewicht: Ondanks hun sterkte zijn kunststof hoekbeschermers meestal licht van gewicht. Dit maakt ze eenvoudig te hanteren en te plaatsen.
 • Veerkracht: Doordat het materiaal van deze hoekbeschermers van kunststof is, veert het mee tijdens een aanrijding. Dit zorgt er weer voor dat er minder of zelfs geen schade ontstaat aan de stelling of aan het voertuig dat de aanrijding veroorzaakt.

Naast deze drie voordelen zijn er nog meer voordelen te noemen. Lees verder over een aantal extra voordelen van het gebruik van kunststof beveiligingselementen in een magazijn.

Ons advies

Voor de ultieme bescherming en veiligheid adviseren wij om kunststof aanrijbeveiliging te combineren met een kunststof stijlbeschermer (zie afbeeldingen hieronder). Hiermee zorg je voor een dubbele bescherming van de stelling en de hoeken. Beide zijn van kunststof waardoor ze met een aanrijding meeveren en er zo minder snel schade aan het voertuig en de stelling zullen ontstaan. Een win win situatie dus.

Heb je vragen, of wil je persoonlijk advies? Dan kun je gerust contact met ons opnemen. Wij denken graag met je mee over een oplossing op maat.

Afbeelding hoekbeschermer kunststof, aanrijbeveiliging kunststof

Lees ook:
De 6 voordelen van kunststof beveiligingselementen in het magazijn
Hoekbeschermer metaal: voor de bescherming van magazijn en medewerkers

 

Tag: algemeen, productontwikkeling, slimme oplossingen, veiligheid, kunststof hoekbeschermers

Veelgestelde vragen

 1. Kunnen jullie ook stellingen monteren?

  Stellingen besteld in onze webshop monteren wij niet. Maar deze zijn wel heel gemakkelijk zelf te monteren. Er wordt een duidelijke montageinstructie meegeleverd en een deel van de stellingen is al voorgemonteerd.

  Stellingen die in een project worden geleverd kunnen wij plaatsen. Wij hebben ervaren monteurs in dienst. Er wordt een offerte opgesteld voor het totale project inclusief plaatsing en een inspectie.

 2. Verkopen jullie alleen stellingen?

  Naast verschillende soorten stellingen, kun je bij MeerMagazijn terecht voor een gehele magazijninrichting. Wij adviseren graag over de mogelijke producten, accessoires en ook over veiligheid zoals inspecties.

Onze merken en certificeringen