Niet gek, zo’n kantelhek

Om zo efficiënt mogelijk pallets of dozen van de begane grond op een etage te plaatsen (of andersom) wordt er vaak gebruik gemaakt van een heftruck. Deze tilt de pallets van de grond en zet ze dan op een vrije plek op de verdieping. Maar er moet dan natuurlijk op die verdiepingsvloer wel een opening zijn om de pallets op te plaatsen. Zo’n plek om de pallets op te zetten wordt ook wel een palletopzetplaats genoemd. Maar hoe zorg je ervoor dat de opening op die verdiepingsvloer geen onveilige plek wordt? Lees verder en ontdek hoe je de veiligheid van je medewerkers waarborgt.

Valgevaar

Vaak wordt er op een verdiepingsvloer gewerkt met een zelfsluitend klaphek of een schuifhek. Maar er kunnen dan toch nog onveilige situaties ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan valgevaar! Er is altijd een moment dat het schuifhek of klaphek open staat en dat personeel dan van de verdiepingsvloer kan vallen. Maar er is een oplossing……

De oplossing

De oplossing is het plaatsen van een kantelhek in plaats van een schuifhek. Laat me uitleggen waarom. Een kantelhek wordt geplaatst op de palletopzetplaats. Bij het laden van pallets kan het kantelhek eenvoudig omgekeerd worden door een flexibel kantelpunt, waardoor er een open ruimte ontstaat om de pallet op te plaatsen. Op deze manier is de opening op de opzetplaats altijd voorzien van een veiligheidshek. Nadat de heftruck de pallet heeft geplaatst, kan het kantelhek gedraaid worden en zo ontstaat er toegang tot de pallets met goederen. Tegelijkertijd is door het kantelen van het hek de open ruimte aan de achterkant geblokkeerd.

Bekijk hier hoe een kantelhek werkt.

 

Veilige werkomgeving

Door het plaatsen van een kantelhek creëer je een veilige werkomgeving voor je personeel. Een bijkomend voordeel is dat je medewerkers niet meer de trap op en af hoeven te lopen wanneer zij materialen van een verdiepingsvloer moeten pakken. Traplopen met goederen blijft risicovol voor medewerkers. Een misstap maak je zo. Kortom, dubbel voordeel door het gebruik een kantelhek!

In de praktijk

Bekijk hier een aantal praktijkvoorbeelden.

Advies

Heb je interesse in kantelhek of wil je advies over een veilig magazijn? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee over een oplossing op maat.

Lees ook

Laat je goederen niet barsten
Daarom is de kleur van een borgpen belangrijk

 

 

Veelgestelde vragen

  1. Kunnen jullie ook stellingen monteren?

    Stellingen besteld in onze webshop monteren wij niet. Maar deze zijn wel heel gemakkelijk zelf te monteren. Er wordt een duidelijke montageinstructie meegeleverd en een deel van de stellingen is al voorgemonteerd.

    Stellingen die in een project worden geleverd kunnen wij plaatsen. Wij hebben ervaren monteurs in dienst. Er wordt een offerte opgesteld voor het totale project inclusief plaatsing en een inspectie.

  2. Verkopen jullie alleen stellingen?

    Naast verschillende soorten stellingen, kun je bij MeerMagazijn terecht voor een gehele magazijninrichting. Wij adviseren graag over de mogelijke producten, accessoires en ook over veiligheid zoals inspecties.

Onze merken en certificeringen