Dáárom is de kleur van een borgpen belangrijk!

“Lekker belangrijk”, zou je kunnen denken bij de kleur van een borgpen. “Waarom zou ik me druk maken om de kleur? Het belangrijkste is dat de borgpen ervoor zorgt dat de stelling stevig in elkaar blijft zitten”.  Maar toch kan de kleur van een borgpen belangrijker zijn dan je denkt! Wij leggen uit waarom.

Borgpennen en veiligheid

Borgpennen in een palletstelling worden ook wel veiligheidspennen, of balkvergrendelingen genoemd. Door het plaatsen van deze borgpennen of veiligheidspennen in jouw palletstelling zorg je ervoor dat de liggers zijn geborgd in de staanders. Op deze manier raakt de ligger niet direct los wanneer deze bijvoorbeeld per ongeluk een stukje omhoog wordt geduwd door een heftruck. Maar in deze situatie heeft de borgpen ook een functie als breekpen. Wanneer de ligger wordt opgetild door de heftruckchauffeur dan zal de borgpen uiteindelijk breken. Door dit breken komt de ligger dan van de staander los waardoor voorkomen wordt dat de gehele stellingrij omvalt. Grote ongelukken worden zo voorkomen en de schade wordt beperkt.

Een borgpen speelt dus een belangrijke rol in de veiligheid van een magazijn! Maar de kleur speelt óók een belangrijke rol in de veiligheid van jouw magazijn…….

Waarom is de kleur van een borgpen belangrijk?

Onze palletstellingen kunnen wij ook leveren in een gegalvaniseerde uitvoering. Dit betekent dat het staal beschermd is tegen roest. De kleur van deze staanders en liggers is dan grijs. De bijgeleverde borgpen had in het verleden ook altijd de kleur grijs. Maar een grijze borgpen, geborgd in een grijze stelling valt natuurlijk niet op. Wanneer onze veiligheidskundige (of uzelf) dan een hoge palletstelling op veiligheid controleert, dan is het moeilijk om vanaf de vloer op hoogte te zien of de borgpennen nog wel, op de juiste manier,  zijn bevestigd.

Daarom leveren wij tegenwoordig onze borgpennen ook in de kleur rood. Dat is handig voor onze veiligheidskundige maar ook voor de magazijnmedewerkers. Het valt nu namelijk direct op wanneer er een borgpen mist. En wanneer er één ontbreekt of niet goed bevestigd is, dan kunnen er ongelukken gebeuren. Liggers van de stelling zouden kunnen losraken van de staanders met alle gevolgen van dien! Door gebruik te maken van een rode borgpen kunnen er dus ongelukken voorkomen worden.

Kortom, veiligheid van een magazijn zit ‘m ook in de details!

Meer informatie

Wil je jouw magazijn op veiligheid laten controleren door onze veiligheidskundige? Of wil je een inrichtingsadvies op maat? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. Of bezoek onze stand op de Webwinkel Vakdagen 29 en 30 juni 2022. Bestel hier een gratis toegangskaart.

Lees ook:
De beukenhouten trap, een sieraad in uw winkel of opslagruimte
De voordelen van IPE-balken
Veilig werken in het magazijn begint bij de basis

Tag:

algemeen, productontwikkeling, veiligheid

Veelgestelde vragen

  1. Kunnen jullie ook stellingen monteren?

    Stellingen besteld in onze webshop monteren wij niet. Maar deze zijn wel heel gemakkelijk zelf te monteren. Er wordt een duidelijke montageinstructie meegeleverd en een deel van de stellingen is al voorgemonteerd.

    Stellingen die in een project worden geleverd kunnen wij plaatsen. Wij hebben ervaren monteurs in dienst. Er wordt een offerte opgesteld voor het totale project inclusief plaatsing en een inspectie.

  2. Verkopen jullie alleen stellingen?

    Naast verschillende soorten stellingen, kun je bij MeerMagazijn terecht voor een gehele magazijninrichting. Wij adviseren graag over de mogelijke producten, accessoires en ook over veiligheid zoals inspecties.

Onze merken en certificeringen