Shuttle systeem optimaliseert koelopslag bij Smits Zuivel

Bij MeerMagazijn zetten we ons in voor het leveren van maatwerkoplossingen die de efficiëntie en productiviteit van de logistieke processen bij onze klanten naar een hoger niveau tillen. Afgelopen jaar hebben we dit onder andere toegepast bij Smits Zuivel in Hellouw. Dit zuilvelproductiebedrijf zocht een oplossing voor het efficiënt inrichten van de opslag in hun nieuw te bouwen koelcellen.

De uitdaging

Smits Zuivel stond voor de uitdaging om hun opslagcapaciteit uit te breiden en tegelijkertijd de efficiëntie van het logistieke proces te verhogen. In hun zoektocht naar een betrouwbare magazijninrichter kwamen ze bij MeerMagazijn terecht. Aangetrokken door onze pallet shuttle-oplossingen. De vraag van hen aan ons was duidelijk: “Ontwerp voor ons een maatwerkoplossing die ruimte biedt voor maximale opslag en tegelijkertijd efficiënt is”.

De oplossing

Na een persoonlijke kennismaking inclusief een oriënterend gesprek over hun specifieke behoeften op het gebied van snelheid, veiligheid en efficiëntie, hebben we een maatwerkofferte voor een pallet shuttle systeem opgesteld. Een pallet shuttle systeem is een geavanceerd opslagsysteem dat gebruikmaakt van zelfrijdende shuttles (karretjes) om pallets automatisch in en uit de opslaglocatie te transporteren. Dit type systeem is ontworpen om de opslagdichtheid te maximaliseren en de efficiëntie van het laden en lossen van goederen te verbeteren. Een uitstekende oplossing voor de situatie bij Smits Zuivel.

Het shuttle systeem bij Smits Zuivel

Veelzijdige oplossing voor opslagruimtes van elke omvang

Het inzetten van een een pallet shuttle systeem is weggelegd voor opslagruimtes van (bijna) elke omvang. Bij het project voor Smits Zuivel hebben we laten zien dat bijvoorbeeld een opslagruimte van 150m2 met stellingen voor 297 palletplekken enorm kan profiteren van een pallet shuttle systeem. Dit succes is te danken aan onze benadering van maatwerk. We kijken namelijk naar wat er echt nodig is en dan passen het systeem daarop aan.

Resultaat en positieve leercurve

De installatie van het shuttle systeem bij Smits Zuivel heeft enkele weken geleden plaatsgevonden. Hierna is er regelmatig contact geweest tussen MeerMagazijn en Smits Zuivel over het gebruik van de shuttle. In de feedback van het zuivelproductiebedrijf werd aangegeven dat de efficiëntie van de processen aanzienlijk was verbeterd. Deze efficiëntie zal nog verder toenemen wanneer het team langer met de shuttle werkt. Wij hebben de ervaring dat er vaak door de tijd heen een positieve leercurve is. Als leverancier blijven we daarom ondersteunen bij het slim inzetten van de shuttle zodat Smits Zuivel zijn doel kan realiseren.

Foto’s: het pallet shuttle systeem met 297 palletplekken bij Smits Zuivel

Blijven innoveren

We zijn erg trots op de succesvolle oplevering van ons shuttle systeem bij Smits Zuivel en de positieve impact die het heeft gehad op hun bedrijfsvoering. Bij MeerMagazijn willen we blijven vernieuwen waardoor we bedrijven zoals Smits Zuivel kunnen helpen om hun operationele processen te verbeteren.

Animatievideo pallet shuttle systeem

Wil je meer weten over ons pallet shuttle systeem?

Ben je benieuwd wat voor jou de mogelijkheden zijn voor het optimaal inrichten van je magazijn? Denk dan eens aan het gebruik van een pallet shuttle. Ook in kleine opslagruimten kun je hier meer mee bereiken dan je denkt. Wij denken graag met je mee over wat in jouw geval de meest ideale magazijninrichting is. Neem contact met ons op via mail of bel 0172-404031.

Lees ook

Een pallet shuttle systeem of inrijstellingen?
Nu ook leverbaar bij MeerMagazijn: pallet shuttle systeem

Veelgestelde vragen

  1. Verkopen jullie alleen stellingen?

    Naast verschillende soorten stellingen, kun je bij MeerMagazijn terecht voor een gehele magazijninrichting. Wij adviseren graag over de mogelijke producten, accessoires en ook over veiligheid zoals inspecties.

  2. Ik heb beperkte ruimte. Hoe kan ik dit het beste inrichten?

    Neem contact met ons op, wij kunnen een deskundig advies geven om de ruimte zo optimaal mogelijk in te kunnen delen.

  3. Voeren jullie ook inspecties uit?

    Ja, zowel nieuwe als gebruikte stellingen en vloeren worden door een gekwalificeerde veiligheidskundige geïnspecteerd. Zo ben je verzekerd van veilig materiaal. Onze veiligheidskundige inspecteert de materialen volgens de geldende Arbo-eisen en wetgeving.

Onze merken en certificeringen