Demi Bosma, 16 jaar en Nederlands kampioen CrossFit!

5 december 2018

Algemeen

MeerMagazijn sponsort de 16 jarige Demi Bosma uit Zoetermeer. Zij heeft dit jaar de eerste plek behaald in de divisie ‘Girls 16-17 jaar van de Nederlandse CrossFit Open.  Maar wat is CrossFit eigenlijk en en wat is Demi haar drijfveer?

Wat is CrossFit?

Crossfit is een trainingsmethode van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek in één trainingsvorm combineert. Gedurende de training doe je functionele bewegingen, vaak in een gevarieerde manier en op een hoog tempo. 

Ongeveer 2,5 jaar geleden begon Demi met Crossift. Daarvoor deed zij veel aan  trampoline springen maar doordat zij bij een kwalificatiewedstrijd geblesseerd raakte  aan haar enkel kon zij niet meer verder gaan in deze sport. Een aantal mede sporters gaven haar de tip om de sport CrossFit eens te proberen. Demi is toen terecht gekomen in de trainingsbox CrossFit 2712 in Zoetermeer.

Uitdaging

Maar Demi zocht meer uitdaging. Meedoen aan wedstrijden, daar wilde ze voor gaan! Daarom is zij langzaam meer en meer gaan trainen. Tegenwoordig komt dat neer op  6 x per week 2 uur per dag. Haar vaste coach, Tim Broekhoven, maakt voor haar elke week een nieuw trainschema. “Wat ik het allerleukst vind aan CrossFit is dat ik zie dat ik steeds meer vooruitgang boek, daardoor kan ik meedoen aan wedstrijden”. Aldus Demi. “Ook het samen trainen met andere CrossFitters maakt deze sport zo leuk”. Haar favoriete onderdeel is de ‘Bar muscle-up’. Dit is een combinatie van omhoogtrekken en dips aan een bar.

De kans is groot dat we in de toekomst nog veel van Demi gaan horen!

  IMG 3988