Opslagcapaciteit in bestaand magazijn Bemmel & Kroon met 25% vergroot

15 februari 2021

opleverd project

Klant in beeld

Marcel van Bentum, Algemeen Manager van keuken- en witgoedspecialist Bemmel & Kroon in Zoeterwoude heeft ons eind vorig jaar benaderd voor een passend advies over de bestaande opslagruimte. Wat was het geval? De magazijnruimte was helemaal uit z’n jasje gegroeid! Verhuizen was geen optie. De vraag van Marcel was dan ook: “Kunnen jullie op een slimme manier de opslagcapaciteit vergroten én efficiënter maken?” Maar natuurlijk kunnen wij dat! 

Het hele project is prima verlopen. De medewerkers van MeerMagazijn zijn flexibel. We zijn heel tevreden. Het resultaat is supermooi.  Als we zo’n project nog een keer moeten doen, dan doen we het weer op deze manier.

Marcel van Bentum

Algemeen Manager, Bemmel & Kroon Zoeterwoude

Verhuizen was geen optie

Door groei van het bedrijf was de beschikbare opslagruimte van Bemmel & Kroon veel te klein geworden. In een gedeelte van het magazijn werd al met palletstellingen gewerkt maar deze waren niet toereikend voor de explosieve toename van de producten die opgeslagen moesten worden. Marcel van Bentum:  “Het was óf verhuizen óf binnen de muren die we nu hebben meer opslagruimte zoeken. Verhuizen was geen optie en daarom hadden we een partij nodig die ons een goed onderbouwd advies kon geven over het bestaande logistieke proces. Wat is de meest logische indeling?”. 

De oplossing

In eerste instantie hebben we de bestaande palletstellingen op een slimmere manier ingedeeld. Daardoor ontstond er ruimte om nog een extra rij stellingen neer te zetten. Ook hebben we gekeken naar de bestaande verdiepingsvloer. Die was vrij laag waardoor het lastig was om de opslag op de begane vloer te verhogen. Daarom hebben we een nieuwe, hogere verdiepingsvloer gebouwd met grotere afstanden tussen de kolommen. Zo is er op de begane grond meer ruimte voor opslag ontstaan. Om de aan- en afvoer van producten naar de verdiepingsvloer efficiënter te maken is er een conveyor systeem gebouwd. Dat is een transportbandsysteem met mechanische banden.

Op de verdiepingsvloer zelf zijn grootvakstellingen geplaatst. De artikelen die daarin zijn opgeslagen, stonden vóór de uitbreiding, op de begane grond. De vakken van deze stellingen zijn gecodeerd met locatienumers zodat alles eenvoudig terug te vinden is in het voorraadsysteem. Makkelijk toch?

Een deel van de begane grond wordt nu gebruikt als losse opslagruimte. Er wordt nog gekeken of daar in de toekomst met stellingen gewerkt gaat worden.

Waarom MeerMagazijn?

Marcel van Bentum: We waren op zoek naar een partij die een goed advies kon geven en die in de buurt van Zoeterwoude gevestigd was. Via Google kwamen we terecht bij MeerMagazijn. Het eerste gesprek voelde gelijk goed. Dat was voor ons eigenlijk het belangrijkste”. 

Meer informatie

Bent u benieuwd wat voor u de mogelijkheden zijn voor het optimaliseren van uw magazijn?  Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee over wat in uw geval de meest ideale magazijninrichting is.  0172-404031.

Bekijk hier de foto’s van de vernieuwde opslagruimte van Bemmel & Kroon