Unieke manier van toetsing NEN EN 15635 norm bij MeerMagazijn

14 juli 2021

Algemeen

Veiligheid

Een goed magazijn is een veilig magazijn. Dat mag wel gesteld worden. Maar wanneer is een magazijn veilig? Heeft dat te maken met de kwaliteit van de stellingen? Heeft dat te maken met de manier van inrichten van het magazijn? Ja deze aspecten hebben er zeker mee te maken. Een zeer belangrijk onderdeel van een veilige magazijninrichting is dat er wordt gewerkt volgens de NEN normeringen (NEderlandse Norm en Europese Norm).  Eén van die normeringen is de NEN-EN 15635 norm. Met MeerMagazijn geven wij extra aandacht aan die norm.

Verschil voor en na 2009 

Wanneer u een magazijnstelling aanschaft dan gelden er voor die stelling verschillende normeringen. Heeft u stellingen staan van 2009 of eerder dan moeten deze voldoen aan de NEN 5051, NEN 5052, NVM 5053 norm. Wanneer u stellingen heeft staan van ná 2009 dan moeten deze voldoen aan de NEN-EN 15620, 15629 en de 15635 norm. Via deze normen kunt u als klant opmaken aan welke criteria wij ons houden. Bijvoorbeeld: hoe wordt de draagkracht van een stelling berekend, met welke formules wordt er gewerkt, met welke toleranties wordt er rekening gehouden en welke materialen worden er gebruikt?

  Transparantie

  Bij het plaatsen en inspecteren van stellingen is de NEN EN 15635 norm leidend. Wij vinden het heel belangrijk om u als klant te laten zien dat onze stellingen aantoonbaar volgens deze norm worden opgebouwd. Dat is niet alleen belangrijk voor u als klant maar ook voor ons als magazijninrichter. Wij staan immers voor veiligheid, kwaliteit, deskundigheid en transparantie.  In norm NEN EN 15635 wordt bijvoorbeeld geadviseerd om magazijnstellingen minimaal één keer per jaar te laten inspecteren. Het kan namelijk gebeuren dat bijvoorbeeld na oplevering van een project een magazijnmedewerker met een heftruck tegen een stelling rijdt en dit vergeet te melden. Daardoor kan een magazijn onveilig worden. Het naleven van deze norm is dus voor ons als magazijninrichter noodzakelijk. Om het kennisniveau van deze norm bij onze medewerkers hoog te houden trainen wij hen continu op een unieke manier.

  Leren in een digitale omgeving

  Het afgelopen jaar hebben wij de NEN EN 15635 norm in een digitale omgeving gezet. Dit is een omgeving waar alleen de medewerkers van MeerMagazijn toegang toe hebben. Onze medewerkers worden in deze digitale omgeving getraind via een vragenlijst. Elk half jaar vindt er een nieuwe toetsing plaats. Deze unieke manier van trainen zorgt ervoor dat onze medewerkers continu op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Zo kunnen wij u garanderen dat uw magazijn veilig wordt geplaatst.

  Deskundig advies

  Heeft u vragen over deze normeringen, wilt u een deskundig advies van ons ontvangen over het veilig inrichten van uw magazijn of wilt u direct een magazijninspectie inplannen? Neem dan contact met ons op 0172-404031