1.400 m2 Palletstellingen met gevechtslaarzen voor Defensie

Onze klant Groenendijk Bedrijfskleding is sinds 1997 leverancier van bedrijfskleding, bedrijfsschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen in de gehele Benelux. Zij zijn totaalleverancier en eigen producent in bedrijfskleding voor alles wat met veiligheid op de werkvloer te maken heeft. Door een gegunde aanbestedingsopdracht van Defensie was er een extra opslaglocatie nodig. We hebben Logistiek Manager Jan-Willem van Laar gevraagd wat precies hun opslagbehoefte was en hoe MeerMagazijn in die behoefte kon voorzien.

“Unieke dienstverlening”

Jan-Willem van Laar: “Ik werk al bijna 21 jaar bij Groenendijk Bedrijfskleding. Toen ik hier begon waren we met zes mensen inclusief Marien Groenendijk zelf. Ik heb het bedrijf zien groeien en heb overnames meegemaakt. Nu heb ik ongeveer tweehonderd collega’s. Mijn eerste functie was magazijnmedewerker en door de jaren heen heb ik mij doorontwikkeld naar manager. Ik ben nu verantwoordelijk voor ongeveer 35 logistieke medewerkers. Met Groenendijk focussen wij ons op de top 500 bedrijven met kledingdragers, zoals de NS, Douane & Belastingdienst en Schiphol Security etc. Wij zijn uniek met een totaalconcept van ontzorgen. De drager krijgt toegang tot een persoonlijke webshop en wij bieden de mogelijkheid om alle schoenen en kleding direct naar het huisadres van de drager te versturen. Hierdoor worden managers ontzorgd en de drager ontvangt eenvoudig zijn bedrijfskleding thuis.”

Aanbestedingen en duurzaamheid

Van Laar: “De laatste jaren werken wij veel met aanbestedingen, daarin speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Duurzaamheid zit in ons DNA. Naast het verduurzamen van onze logistieke processen kijken wij naar andere duurzame mogelijkheden. Zo geven wij gebruikte bedrijfskleding een tweede leven, denk aan isolatiemateriaal, picknickbanken en lantaarnpalen etc.”

Nieuwe opslaglocatie voor Defensie

“Een aantal maanden geleden is ons een mooie aanbesteding gegund voor het leveren van nieuwe gevechtslaarzen en sokken voor de militairen van Defensie. Een hele grote opdracht die we naar ons toe hebben weten te trekken. Met behulp van een 3D-voetscanner wordt de voet van de militair in kaart gebracht en kunnen wij de best passende gevechtslaars adviseren. Er zijn 22 verschillende type gevechtslaarzen in diverse breedte- en lengtematen hierdoor komen we in totaal uit op ongeveer 2.500 unieke schoenmaten. Al die gevechtslaarzen moeten natuurlijk wel goed opgeslagen worden. We hebben daarom gekozen voor een nieuwe opslaglocatie in Nijkerk. De keuze voor Nijkerk was snel gemaakt omdat wij dichter bij het KPU-bedrijf in Soesterberg zitten.

Alle militairen hebben nieuwe gevechtslaarzen en sokken nodig dus zochten wij een groot en hoog pand voor onze opslag. Er moest qua opslag een systeem ontwikkeld worden waarbij de logistiek medewerker op een zo snel en makkelijk mogelijke manier de juiste gevechtslaarzen en sokken kan picken uit de palletstellingen. En daar kwam MeerMagazijn om de hoek kijken.”

Lange geschiedenis met MeerMagazijn

Jan-Willem: “Een jaar of twaalf geleden kwam ik met MeerMagazijn in aanraking. Ik zocht toen een gebruikt magazijn om de kosten te drukken. MeerMagazijn zat in de buurt van Woerden, waar ons hoofdkantoor zit. De eigenaren Niels en Berry van der Meer hadden hun focus toen nog liggen op het op- en verkopen van gebruikte magazijnen. Dat was precies wat ik zocht. In al die jaren zijn wij met Groenendijk steeds groter geworden maar we zijn altijd zaken blijven doen met o.a. MeerMagazijn. In die tijd reed ik zelf wel eens naar MeerMagazijn toe voor een vloertje of iets dergelijks en toen stond Berry zelf nog weleens in het magazijn.

We stonden onder druk door de huidige staalprijs en houtprijs die elke dag weer hoger werd. We wisten ook niet precies wanneer de huidige staalleveranciers zouden kunnen leveren en de zomervakantie zijn alle staalbedrijven dicht. Maar we wilden er na de zomervakantie wel klaar voor zijn. Ik ben in mijn contactenoverzicht gaan kijken en met MeerMagazijn had ik gewoon altijd het beste contact. Eigenlijk is het toen heel snel gegaan. Het was in een paar weken geregeld. We hadden een bouwtekening van het magazijn die we zelf voor een deel hebben ingetekend. Er waren heel weinig opties dus we waren er al snel uit hoe we het wilden hebben. Aan de onderkant van de palletstellingen willen we de losse dozen met gevechtslaarzen opslaan. Daarboven staan de pallets opgeslagen. Mede door screensharing konden we zo snel schakelen. Ter plekke werd de tekening door MeerMagazijn gemaakt en wij konden input leveren zonder dat we naar het kantoor van MeerMagazijn hoefde te komen. Dat scheelt zoveel tijd!”

1.400 m2 Palletstellingen met gevechtslaarzen voor Defensie“De korte lijnen binnen MeerMagazijn zijn zo fijn. Ik vind het hel prettig dat er in het verkoopproces niet allerlei schakels tussen zitten.”

Jan-Willem van Laar, Logistiek Manager

 

Waarom is er voor MeerMagazijn gekozen? 

“De korte lijnen zijn fijn. Ik vind het heel prettig dat er in het verkoopproces niet allerlei schakels tussen zitten. Ik kende Logistiek Adviseur Larry Goedraad niet maar vanaf het moment dat we contact hadden ging het eigenlijk allemaal heel makkelijk. Larry belde zelfs ook na werktijd om verschillende opties te bespreken. We moesten snel schakelen omdat in de zomervakantie alle staalbedrijven dicht zijn. Je wilt gewoon voor die tijd de offerte getekend hebben zodat alles ingepland kan worden. Anders kun je na de zomervakantie niet meteen beginnen met bouwen. Ook over de monteurs van MeerMagazijn ben ik zeer tevreden. Het zijn ontzettend harde werkers en keurige mensen. Ook is alles direct na oplevering gekeurd, zodat we de palletstellingen direct in gebruik konden nemen. Omdat wij met ISO-normeringen werken is een keuring voor ons verplicht. Daarnaast willen wij gewoon geen risico lopen wat betreft ongevallen. We hebben een heel streng intern systeem voor het melden van schade. Regelmatig loop ik samen met een collega de stellingen langs om te controleren op schade en elk jaar laten we MeerMagazijn komen voor een inspectie.”

Waar verwacht je dat Groenendijk over vijf jaar staat?

Van Laar: “Wij richten ons op grotere klanten en aanbestedingen zullen hierbij belangrijk blijven. Ik verwacht dat we daar veel uit gaan halen. Je ziet het aan deze opdracht voor Defensie. Daar hebben we een heel nieuw magazijn voor gerealiseerd. Daarnaast rijdt er een mega trailer langs kazernes om militairen door te passen en opent in Q1 onze shop-in-shop binnen Defensie. Een aanbesteding sluit je doorgaans af voor meerdere jaren. Het kan zomaar zijn dat er volgend jaar nog een aantal van dit soort opdrachten binnen komen. Wij blijven ons focussen op onderwerpen zoals duurzaamheid, trends en nieuwe noviteiten om aan te blijven sluiten bij de wensen en behoeften van onze nieuwe en bestaande klanten.”

Denk je in de  toekomst weer met MeerMagazijn te gaan werken?

“Jazeker! Wanneer we bijvoorbeeld dit magazijn in Nijkerk gaan uitbreiden dan zou het gek zijn om met een andere aanbieder in zee te gaan. Het is dan veel makkelijker om weer met jullie contact op te nemen.”

Meer informatie

Wil je meer informatie over oplossingen in jouw opslagruimte? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. Zijn staan voor je klaar om je een passend advies te geven. 0172-404031.

 Projectfoto’s

Tag:

algemeen, klantcases, 3D en VR

Veelgestelde vragen

  1. Kunnen jullie ook stellingen monteren?

    Stellingen besteld in onze webshop monteren wij niet. Maar deze zijn wel heel gemakkelijk zelf te monteren. Er wordt een duidelijke montageinstructie meegeleverd en een deel van de stellingen is al voorgemonteerd.

    Stellingen die in een project worden geleverd kunnen wij plaatsen. Wij hebben ervaren monteurs in dienst. Er wordt een offerte opgesteld voor het totale project inclusief plaatsing en een inspectie.

  2. Verkopen jullie alleen stellingen?

    Naast verschillende soorten stellingen, kun je bij MeerMagazijn terecht voor een gehele magazijninrichting. Wij adviseren graag over de mogelijke producten, accessoires en ook over veiligheid zoals inspecties.

Onze merken en certificeringen