veilig-werken

Veilig werken in het magazijn begint bij de basis

Netjes werken is een onderdeel van veilig werken in het veiligheidsbeleid dat MeerMagazijn hanteert. Een opgeruimde werkplek zorgt voor meer overzicht en inzicht in de beschikbare gereedschappen. Door een werkplek georganiseerd en schoon te houden wordt de veiligheid van alle personen die aan een project werken een stuk verhoogd. De monteurs van MeerMagazijn werken daarom met een gereedschapstrolley.

Gereedschapstrolley

In het verleden gebeurde het nog wel eens dat een monteur op locatie aan het werk was en dat er allerlei gereedschap los om hem heen was neergelegd. Een logische werkwijze: steeds naar je bus lopen om nieuw gereedschap te pakken is niet efficiënt. Maar het gevaar van deze manier van werken is dat er collega’s of klanten kunnen struikelen. Ook raakt er op die manier regelmatig gereedschap kwijt.

Onze monteurs werken daarom met een gereedschapstrolley. Zo’n trolley draagt bij aan een veilige en nette werkbasis. Het organiseren van het gereedschap is op die manier heel overzichtelijk en efficiënt. Ook rolt zo’n trolley gemakkelijk mee tijdens het monteren van de stellingen. Omdat er meerdere lades inzitten is het te gebruiken gereedschap makkelijk voorhanden. En omdat elke monteur zijn eigen trolley heeft kan deze ook meegenomen worden bij het wisselen van bus.

Inspectie

Verder worden onze bussen regelmatig gecontroleerd op orde en netheid. Zo’n inspectie gebeurt vaak onaangekondigd. Tijdens de inspectie wordt ook het gereedschap gecontroleerd. Dit gereedschap is allemaal in kaart gebracht via een gereedschapslijst. Hierop staat het serienummer, merk en modelnummer van het gereedschap dat in de bus hoort te liggen vermeld. Steekproefsgewijs wordt deze lijst doorgenomen. Zo wordt er steeds gekeken of er geen materiaal mist. In de bus zelf is het gereedschap gemarkeerd met bijvoorbeeld blauwe, rode of gele tape. Elke monteur heeft zijn eigen kleur waardoor gereedschap dat beland is in een andere trolley of bus makkelijk terug te halen is. Duidelijk wordt wel dat met het organiseren van werkwijze en gereedschap er al veel te halen valt op het gebied van veilig werken.

Meer informatie over veilig werken

Wil je advies over veilig werken of wil je advies over het inrichten van jouw werkruimte of magazijn? Neem dan contact op met één van onze adviseurs.

Lees ook:
MeerMagazijn breidt uit met eigen hoogwerker
De 6 voordelen van kunststof beveiligingselementen in uw magazijn
Unieke manier van toetsing NEN EN 15635 norm bij MeerMagazijn

Tag:

algemeen, veiligheid

Veelgestelde vragen

  1. Kunnen jullie ook stellingen monteren?

    Stellingen besteld in onze webshop monteren wij niet. Maar deze zijn wel heel gemakkelijk zelf te monteren. Er wordt een duidelijke montageinstructie meegeleverd en een deel van de stellingen is al voorgemonteerd.

    Stellingen die in een project worden geleverd kunnen wij plaatsen. Wij hebben ervaren monteurs in dienst. Er wordt een offerte opgesteld voor het totale project inclusief plaatsing en een inspectie.

  2. Verkopen jullie alleen stellingen?

    Naast verschillende soorten stellingen, kun je bij MeerMagazijn terecht voor een gehele magazijninrichting. Wij adviseren graag over de mogelijke producten, accessoires en ook over veiligheid zoals inspecties.

Onze merken en certificeringen