veilig-werken

Veilig werken in het magazijn begint bij de basis

Netjes werken is een onderdeel van veilig werken in het veiligheidsbeleid dat MeerMagazijn hanteert. Een opgeruimde werkplek zorgt voor meer overzicht en inzicht in de beschikbare gereedschappen. Door een werkplek georganiseerd en schoon te houden wordt de veiligheid van alle personen die aan een project werken een stuk verhoogd. De monteurs van MeerMagazijn werken daarom met een overzichtelijke gereedschapstrolley.

Gereedschapstrolley

In het verleden kwam het voor dat monteurs op locatie werkten en hun gereedschap los verspreid om hen heen lag. Hoewel dit op het eerste gezicht efficiënt leek, bracht het enkele risico’s met zich mee. Deze werkwijze kon leiden tot struikelgevaar voor collega’s of klanten, en bovendien raakte gereedschap regelmatig zoek.

Om deze uitdagingen aan te pakken, hebben onze monteurs de beschikking over gereedschapstrolleys. Deze trolleys dragen bij aan een veilige en georganiseerde werkplek. Het gereedschap is overzichtelijk en efficiënt georganiseerd, waardoor de kans op ongelukken aanzienlijk wordt verkleind. Bovendien kunnen de trolleys eenvoudig worden verplaatst tijdens het monteren van stellingen.

De gereedschapstrolley is voorzien van meerdere lades, waardoor het benodigde gereedschap gemakkelijk binnen handbereik is. Elke monteur heeft zijn eigen trolley, wat betekent dat de trolley eenvoudig kan worden meegenomen bij het wisselen van voertuigen.

Dankzij deze georganiseerde aanpak bieden wij niet alleen een professionelere en veiligere werkomgeving voor onze monteurs, maar kunnen we ook efficiënter en effectiever werken, wat uiteindelijk ten goede komt aan onze klanten.

Inspectie

Verder worden onze bussen regelmatig gecontroleerd op orde en netheid. Zo’n inspectie gebeurt vaak onaangekondigd. Tijdens de inspectie wordt ook het gereedschap gecontroleerd. Dit gereedschap is allemaal in kaart gebracht via een gereedschapslijst. Hierop staat het serienummer, merk en modelnummer van het gereedschap dat in de bus hoort te liggen vermeld. Steekproefsgewijs wordt deze lijst doorgenomen. Zo wordt er steeds gekeken of er geen materiaal mist. In de bus zelf is het gereedschap gemarkeerd met bijvoorbeeld blauwe, rode of gele tape. Elke monteur heeft zijn eigen kleur waardoor gereedschap dat beland is in een andere trolley of bus makkelijk terug te halen is. Duidelijk wordt wel dat met het organiseren van werkwijze en gereedschap er al veel te halen valt op het gebied van veilig werken.

Meer informatie over veilig werken

Wil je advies over veilig werken of wil je advies over het inrichten van jouw werkruimte of magazijn? Neem dan contact op met één van onze adviseurs.

Lees ook:
MeerMagazijn breidt uit met eigen hoogwerker
De 6 voordelen van kunststof beveiligingselementen in uw magazijn
Unieke manier van toetsing NEN EN 15635 norm bij MeerMagazijn

Tag:

algemeen, veiligheid

Veelgestelde vragen

  1. Kunnen jullie ook stellingen monteren?

    Stellingen besteld in onze webshop monteren wij niet. Maar deze zijn wel heel gemakkelijk zelf te monteren. Er wordt een duidelijke montageinstructie meegeleverd en een deel van de stellingen is al voorgemonteerd.

    Stellingen die in een project worden geleverd kunnen wij plaatsen. Wij hebben ervaren monteurs in dienst. Er wordt een offerte opgesteld voor het totale project inclusief plaatsing en een inspectie.

  2. Verkopen jullie alleen stellingen?

    Naast verschillende soorten stellingen, kun je bij MeerMagazijn terecht voor een gehele magazijninrichting. Wij adviseren graag over de mogelijke producten, accessoires en ook over veiligheid zoals inspecties.

Onze merken en certificeringen