Een groene sprong voorwaarts voor MeerMagazijn

Onlangs stonden we met ons bedrijf voor een uitdagende vraag: hoe kunnen we onze groeiende ruimtebehoefte combineren met onze ambitie om duurzamer te worden? Het antwoord bleek verrassend simpel te zijn.

Uitbreiding expeditieruimte

Achter ons bedrijfspand beschikken we over voldoende ruimte voor uitbreiding van onze expeditieafdeling. Daardoor kwamen we tot de conclusie dat er een overkapping gebouwd kon worden met een oppervlakte van ongeveer 725 m². Maar dit zou niet zomaar een overkapping worden; we zouden er 180 zonnepanelen op kunnen installeren. Deze zonnepanelen zullen naar verwachting jaarlijks ongeveer 68.850 kWh aan energie opwekken. Dus dit betekent dat wij, terwijl we onze extra ruimte benutten, ook een mooie stap zetten naar een groenere toekomst.
Een groene sprong voorwaarts voor MeerMagazijn

Bovenaanzicht bouw overkapping

 

 

 

 

 

 

Momenteel is de bouw van de overkapping nog in volle gang. De heiwerkzaamheden en het leggen van de fundering is gereed. De staalconstructie is in aanbouw. Eind februari 2024 verwachten we dat de gehele overkapping klaar zal zijn waarna de zonnepanelen geplaatst kunnen worden.

Maar hier stoppen we niet

Maar hier stoppen we niet. Het gehele buitenterrein ondergaat in het voorjaar een transformatie. Hoofddoel is om het laden en lossen efficiënter, sneller en vooral veiliger te maken en daarom zijn we dit jaar begonnen met de voorbereidingen: het verwijderen van het straatwerk en het plaatsen van een damwand. Dit creëert niet alleen meer beweegruimte, maar zorgt ook voor extra parkeerplaatsen. Daarnaast wordt de straat verhard zodat de vrachtwagens beter grip op de weg hebben.
En we gaan verder dan alleen beton en staal. Zodra de verharding afgerond is, richten we ons op het vergroenen van het buitenterrein. Denk aan waterdoorlatende parkeerplaatsen en een voortuin met inheemse en streekeigen planten om de biodiversiteit te bevorderen.

Samenwerking

En er is een extra bonus: onze buurman, een plantengroothandel, gebruikt het regenwater van onze nieuwe overkapping voor zijn planten. Een prachtig voorbeeld van hoe lokale samenwerking kan leiden tot duurzame oplossingen.

Deze veranderingen maken MeerMagazijn niet alleen een stukje duurzamer, maar ook future-proof voor onszelf en onze klanten. Bij MeerMagazijn realiseren we dat duurzaamheid meer is dan een paar zonnepanelen. Het is een commitment aan onze planeet, onze gemeenschap en onze toekomst. Samen bouwen we de komende jaren aan een groenere wereld.

Subsidie

Dit verduurzaamheidstraject is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zuid-Holland. De provincie heeft namelijk een deel van dit project gesubsidieerd. Naast het subsidiëren van energiemaatregelen, zoals het inzetten van zonnepanelen, zet de provincie ook breder in. Er is bijvoorbeeld subsidie beschikbaar voor bedrijven die de klimaatbestendigheid op hun bedrijventerrein willen verbeteren.

Zoek je een magazijninrichter die future-proof is?

Is jouw bedrijf ook groeiende en zoek je een magazijninrichter die future-proof is? Neem dan contact 0172-404031 met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij komen kennis met je maken op jouw locatie. Bij ons langskomen op kantoor kan natuurlijk ook. De koffie staat klaar!

Lees ook

Stap binnen in ons vernieuwde kantoor

Veelgestelde vragen

  1. Verkopen jullie alleen stellingen?

    Naast verschillende soorten stellingen, kun je bij MeerMagazijn terecht voor een gehele magazijninrichting. Wij adviseren graag over de mogelijke producten, accessoires en ook over veiligheid zoals inspecties.

  2. Ik heb beperkte ruimte. Hoe kan ik dit het beste inrichten?

    Neem contact met ons op, wij kunnen een deskundig advies geven om de ruimte zo optimaal mogelijk in te kunnen delen.

  3. Voeren jullie ook inspecties uit?

    Ja, zowel nieuwe als gebruikte stellingen en vloeren worden door een gekwalificeerde veiligheidskundige geïnspecteerd. Zo ben je verzekerd van veilig materiaal. Onze veiligheidskundige inspecteert de materialen volgens de geldende Arbo-eisen en wetgeving.

Onze merken en certificeringen