Een reëel beeld van je toekomstige magazijn via 3D

3D-visualisaties zijn een goede manier om op papier te zetten hoe een ruimte eruit komt te zien. MeerMagazijn werkt sinds een aantal jaar met een 3D-tekenprogramma waarmee prachtige 3D-tekeningen gemaakt worden die voor iedereen makkelijk te lezen zijn. Zo’n tekening geeft de klant een realistisch beeld van hoe het toekomstige magazijn ingericht kan worden. Logistiek adviseur Roel Voskuil werkt samen met zijn collega adviseurs al geruime tijd met dit tekenprogramma en hij vertelt enthousiast over de vele voordelen voor zowel de klant als de adviseurs.

“We kunnen direct al visueel kenbaar maken wat de mogelijkheden zijn”

Roel vertelt: “Een groot pluspunt van het 3D-tekenprogramma is dat er tekeningen van de klant geïmporteerd kunnen worden. Wanneer er bijvoorbeeld een AutoCAD tekening van het gehele pand van de klant beschikbaar is dan kan die geüpload worden. Op basis van die tekening kunnen we dan heel nauwkeurig het magazijn inrichten. We kunnen dan zelfs de producten van de klanten intekenen op de pallets. Zo ontstaat er een heel realistisch beeld van het toekomstige magazijn van de klant. Op basis van de goederen die de klant opslaat maken we dan een inrichtingsplan. Wanneer er bijvoorbeeld lange producten opgeslagen moeten worden dan tekenen we deze direct in het ontwerp. De klant krijgt dan gelijk een beeld van de toekomstige opslagruimte. Dus voordat iemand van ons op locatie is geweest kunnen we al visueel kenbaar maken wat de mogelijkheden zijn”.

“In de tekening van het (nieuwbouw)pand staan de kolommen meestal al aangegeven. Maar vaak is het ontwerp van het gebouw nog niet definitief. Dat is heel handig in verband met het intekenen van de stellingen. Soms adviseren we dan bijvoorbeeld om bepaalde kolommen op een andere plek te zetten omdat dat beter uitkomt met de stellingen. Of we geven de tip om een deur op een andere plaats te zetten. Het pand wordt zo dus aangepast aan het stellingenplan. Je tackelt op die manier in een voorstadium al allerlei problemen. Voor de klant is dit ook een groot voordeel want zo kan het pand optimaal benut worden”.
Tekst gaat onder de animatie verder

3D-animatie bandenstelling
Bekijk meer animaties op ons YouTube kanaal

De wondere wereld van 3D-visualisatie

Roel gaat verder: “In het 3D-programma waar wij mee werken, gebruikten we tot voor kort blokken die we zelf op maat konden tekenen. Maar het tekenprogramma bevat ook een bibliotheek waar bijvoorbeeld standaard onderdelen van stellingen in gezet kunnen worden. We zijn daarom nu volop bezig om deze bibliotheek aan te vullen met op maat gemaakte onderdelen. Deze kant en klare onderdelen van bijvoorbeeld een palletstelling plaatsen we nu heel gemakkelijk via de bibliotheek in de tekening. De maten kloppen dan direct en dat helpt enorm bij de snelheid van het tekenen van een magazijninrichting. Onlangs hebben we van de legbordstellingen alle onderdelen in de bibliotheek toegevoegd. Het tekenen werkt nu een beetje als een bouwpakket. Het zoeken in de bibliotheek naar het juiste onderdeel werkt ook gemakkelijk. De standaard materialen zijn op logische wijze in lijsten bij elkaar gevoegd”.

Nog een stapje verder

“We gaan zelfs nog een stapje verder”, vertelt Roel. “Er is namelijk ook een nieuwe builder geimporteerd waardoor alle stellingen veel sneller bij elkaar te voegen zijn. Door gebruik te maken van die builder is het nu heel gemakkelijk om in één keer een hele rij stellingen neer te zetten. We hoeven de stellingen dus niet meer één voor één in te tekenen. Nog een groot voordeel van deze nieuwe builder is dat we sneller en nauwkeurigere offertes maken. De data voor de offerte plaatsen we namelijk direct uit de tekening in de offerte”.

De klant heeft direct een idee van: zo gaat het dus echt worden”

Roel vervolgt: “We kunnen via real time ontwerpen online in gesprek gaan met de klant en dan tegelijkertijd in het 3D-programma een opzet van de inrichting maken. De klant heeft dan direct een idee van ‘zo gaat het dus echt worden”. Uiteraard blijft het in dit proces ook nog steeds mogelijk én noodzakelijk om onderdelen geheel op maat voor de klant te maken”. Bekijk hier de 3D-animatie

De voordelen voor jou als klant op een rij

 • Een tekening ontwerpen gaat veel sneller omdat de bibliotheek continu wordt aangevuld met standaard artikelen.
 • Doordat de onderdelen van de stellingen exact op maat in de bibliotheek zijn toegevoegd ontvangt de klant een zeer nauwkeurige tekening.
 • Voordat wij op locatie komen, kunnen we al visueel kenbaar maken wat de mogelijkheden zijn.
 • Door in een beginstadium aanpassingen te maken in de bouwtekening van de klant, wordt het pand optimaal benut.
 • Eventuele obstakels worden al in een voorstadium getackeld.
 • Een offerte opstellen kan heel specifiek en snel omdat er gewerkt wordt met de nieuwe builder.

Meer informatie

Wil je advies op maat voor het inrichten van jouw werkruimte of magazijn? Neem dan contact op met één van onze adviseurs.

Lees ook:
Uw magazijn inrichten in 3D
“Het was een kwestie van omdenken: dat geeft ook direct de meerwaarde aan van MeerMagazijn”
Optimaliseer je magazijn met een Warehouse Management Systeem van Diract

Tag:

algemeen, 3D en VR

Veelgestelde vragen

 1. Kunnen jullie ook stellingen monteren?

  Stellingen besteld in onze webshop monteren wij niet. Maar deze zijn wel heel gemakkelijk zelf te monteren. Er wordt een duidelijke montageinstructie meegeleverd en een deel van de stellingen is al voorgemonteerd.

  Stellingen die in een project worden geleverd kunnen wij plaatsen. Wij hebben ervaren monteurs in dienst. Er wordt een offerte opgesteld voor het totale project inclusief plaatsing en een inspectie.

 2. Verkopen jullie alleen stellingen?

  Naast verschillende soorten stellingen, kun je bij MeerMagazijn terecht voor een gehele magazijninrichting. Wij adviseren graag over de mogelijke producten, accessoires en ook over veiligheid zoals inspecties.

Onze merken en certificeringen