“Het was een kwestie van omdenken: dat geeft ook direct de meerwaarde aan van MeerMagazijn”

Jan Wouter Vlot, manager operations bij Vlot Logistics en Nathan Dane, marketing- en salesmanager, klopten vorig jaar bij ons aan met de vraag de bestaande opslagruimte van Vlot Logistics in Sliedrecht te vernieuwen en uit te breiden. In het magazijn worden verschillende soorten producten opgeslagen zoals banken, keukenwerkbladen en pallets met witgoed. De bestaande stellingen waren niet meer toereikend om dit soort producten op te slaan. Wij zijn direct aan de slag gegaan met dit uitdagende project!

Over Vlot Logistics

Vlot Logistics bestond voorheen uit vier divisies die onderverdeeld waren in verschillende bedrijfsnamen en locaties. Om de opdrachtgevers nog beter te faciliteren is er op een gegeven moment besloten om de bedrijfsnamen samen te voegen tot Vlot Logistics. Vandaag de dag biedt Vlot Logistics een breed pakket dienstverlening op het gebied van distributie, verhuizingen, opslag en transport. Verder bieden zij hun opdrachtgevers moderne faciliteiten op het gebied van warehousing en speciaal transport, zoals kraantransport, en bouwlogistiek. Het hoofddoel is de opdrachtgevers tot in de puntjes te ontzorgen en totaaloplossingen aan te bieden.

“Wij leveren logistiek met een plus”

Wij spraken Nathan Dane, marketing- en salesmanager bij Vlot Logistics. Hij vertelt enthousiast over het bedrijf: “Naast het opslaan en leveren van goederen, plaatsen wij ook keukenapparatuur bij consumenten thuis. Montage van witgoed hoort daar ook bij. Het is dan natuurlijk belangrijk dat wij alles van die apparatuur afweten. Daarom hebben we een trainingsruimte waar de nieuwste kookplaten, koelkasten ovens en vaatwassers staan. Onze monteurs krijgen regelmatig training over deze  producten. Bij afleveren van een complete keuken zorgen we ervoor dat alle items verzameld zijn en dat deze op de juiste tijd worden afgeleverd bij de klant.

Verder krijgen we ook veel aanvragen voor kraanwerk. Dat zijn vaak geen standaard opdrachten. We kunnen dit soort opdrachten handelen en zijn zeer flexibel in de aanvraag. We zeggen niet snel: “dat kunnen wij niet”. We zoeken altijd naar de best passende oplossing. Dat is de rode lijn in onze uitstraling. Ik zeg wel eens “Wij leveren logistiek met een plus”“.

“Het was een kwestie van omdenken: dat geeft ook direct de meerwaarde aan van MeerMagazijn”

“We hadden zoiets van “wat is dit?” Maar het bleek gewoon een veel beter idee te zijn”

Nahtan Dane, Marketing- en salesmanager”

 

Meer goederen in dezelfde ruimte

Over de oude situatie in het magazijn vertelt Nathan Dane het volgende: “We hadden palletstellingen die erg oud en robuust waren. Stevig maar niet flexibel. Ze waren gewoon op. Daarnaast stond onze opslag overvol en zochten we naar een oplossing om meer goederen kwijt te kunnen in dezelfde ruimte. Wij kenden MeerMagazijn al van het verleden. We hadden eerder zaken met ze gedaan. We hadden via een andere onderneming, waar we ook een link mee hebben, gezien dat MeerMagazijn daar een mooi project had neergezet.

Ondertussen hadden we nog wel met een andere aanbieder contact maar daar zijn we niet verder mee gegaan. We hadden gewoon een goed gevoel bij MeerMagazijn. Transparantie en duidelijkheid zijn enorm belangrijk voor ons. We hebben eerst telefonisch contact gehad en daarna is de eigenaar van MeerMagazijn, Berry van der Meer, bij ons op locatie geweest. Gezamenlijk hebben we toen onze wensen doorgenomen en we hebben het natuurlijk ook gehad over het soort goederen die we in de stellingen wilden plaatsen. Met die input zijn ze bij MeerMagazijn aan de slag gegaan”.

Een flexibel magazijn

Bij Vlot Logistics lag er een uitdaging qua opslaan van veel verschillende soorten producten, zowel in grootte als in zwaarte. Er was opslagruimte nodig voor goederen zoals banken en werkbladen maar tegelijkertijd was er ook ruimte nodig voor gewone europallets met kleinere goederen. Het ging dus om een mix van opslagruimte zonder dat er ruimte verloren zou gaan. De magazijninrichting moest dus flexibel zijn. Nathan vertelt verder: “Uiteindelijk kwam Berry terug met een tekening die heel anders was dan we hadden verwacht. We hadden zoiets van “Wat is dit?”. Maar het bleek gewoon een veel beter idee te zijn. Berry had de stellingen niet in de lengte ingetekend maar in de breedte. Zo ontstond veel meer opslagcapaciteit en alles was veel flexibeler en logischer ingedeeld.  Ook waren er dubbeldiepe stellingen ingetekend. Heel handig voor het opslaan van bijvoorbeeld banken. Deze kunnen dan liggend opgeslagen worden in plaats van staand. Daardoor kunnen grote producten veel gemakkelijker met een heftruck in de stellingen worden geplaatst.

Uiteindelijk was het dus een kwestie van omdenken. Dat geeft ook direct de meerwaarde aan van MeerMagazijn. Je kunt zelf wel iets bedenken. Maar doordat MeerMagazijn met het idee kwam om niet alles in de lengte te plaatsen maar in de breedte en door het gebruik van dubbeldiepe stellingen, werd de capaciteit optimaal benut. Doordat iemand anders er naar kijkt en erover nadenkt kom je op een heel andere inrichting uit en haal je er veel meer uit”.

Timelapse:

Screen sharing

Toen alles ingetekend was, werden via screen sharing de laatste puntjes op de i gezet. Makkelijk want iedereen kon gewoon vanuit zijn eigen werklocatie snel schakelen. Er ontstond zo een heel goed beeld van hoe de indeling moest worden. Uiteindelijk kon het project vrij snel geplaatst worden. Nathan Dane: ” In deze tijd van productievertraging waren we heel blij dat alles zo snel geplaatst kon worden. Onze bedrijfsprocessen moesten natuurlijk wel gewoon doorgaan en daarom was het noodzakelijk dat het magazijn gefaseerd omgebouwd zou worden. Onze warehousemanager heeft hiervoor samen met de verkopers van MeerMagazijn een plan uitgedacht”.

“Je merkt dat MeerMagazijn een familiebedrijf is waar een positieve sfeer hangt”

Dane gaat verder: “Je merkt heel goed dat MeerMagazijn een professioneel familiebedrijf is waar een positieve sfeer hangt. Je krijgt als klant de persoonlijke aandacht die zo belangrijk is. Deze aandacht komt naar voren in het zakelijke stuk maar ook bij het intekenen van de stellingen. Het komende jaar zal bij ons in het teken staan van borging: vernieuwen van systemen en ook personeelswerving. We verwachten dat warehousing gaat groeien en misschien komt er nog wel een opslaglocatie bij. Automatisering is een belangrijk onderdeel. Dit jaar wordt een Warehouse Management Systeem uitgerold dus daar maken we ook weer een stap”.

Meer informatie

Wil je meer informatie over oplossingen in jouw werkruimte of magazijn? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. Zijn staan klaar om je een passend advies te geven.

Lees ook:
De TSN Groep kiest voor MeerMagazijn
1.400 m2 Palletstellingen voor opslag gevechtslaarzen Defensie
Absolute Motors over Meermagazijn

Projectfoto’s:

Tag:

algemeen, klantcases, slimme oplossingen

Veelgestelde vragen

  1. Kunnen jullie ook stellingen monteren?

    Stellingen besteld in onze webshop monteren wij niet. Maar deze zijn wel heel gemakkelijk zelf te monteren. Er wordt een duidelijke montageinstructie meegeleverd en een deel van de stellingen is al voorgemonteerd.

    Stellingen die in een project worden geleverd kunnen wij plaatsen. Wij hebben ervaren monteurs in dienst. Er wordt een offerte opgesteld voor het totale project inclusief plaatsing en een inspectie.

  2. Verkopen jullie alleen stellingen?

    Naast verschillende soorten stellingen, kun je bij MeerMagazijn terecht voor een gehele magazijninrichting. Wij adviseren graag over de mogelijke producten, accessoires en ook over veiligheid zoals inspecties.

Onze merken en certificeringen