Meer pakketten? Meer magazijn!

Wij kennen onze klanten vaak jarenlang en in die jaren groeien we regelmatig met ze mee. Dat maakt de band en het vertrouwen tussen onze klanten en ons bedrijf groot. Dit geldt zeker ook voor De Pakkettenfabriek in Roelofarendsveen. Joeri Borst, mede-eigenaar van De Pakkettenfabriek vertelt enthousiast over het ontstaan en de groei van zijn exclusieve e-fulfilment bedrijf en over de samenwerking met MeerMagazijn.

Meer pakketten? Meer magazijn!

“Het meedenken in de efficiëntie en het zorgen voor de meeste opslagcapaciteit: dat was de meerwaarde van MeerMagazijn”

Joeri Borst, mede-eigenaar De Pakkettenfabriek

Exclusiviteit in verpakking

“Wij zijn specialist in het verpakken en versturen van pakketten. We vertegenwoordigen een grote diversiteit aan webshops en merken. “E-fulfilment is waar het in De Pakkettenfabriek dan ook om draait” vertelt Joeri enthousiast. Maar hoe is De Pakkettenfabriek eigenlijk ontstaan? “Acht jaar geleden zijn we gestart met een eigen kledingmerk. Voor dat merk zochten we een e-fulfilment bedrijf dat meer dan alleen standaard pakketten kon versturen. We wilden met de kleding exclusiviteit uitstralen en dat moest ook tot uiting komen in de verpakking. Die exclusiviteit wilden we doorvoeren in een bijgevoegd handgeschreven kaartje, mooi pakpapier en bijvoorbeeld een exclusieve sticker”.

“Dat kunnen wij vast beter”

“Toen we zelf opzoek gingen naar een e-fulfilment bedrijf waren er wel opties, maar wij dachten; dit kunnen wij vast beter”. De meeste e-fulfilment bedrijven zijn namelijk niet gericht op maatwerk waardoor er een hoge extra toeslag wordt berekend. Mede omdat exclusiviteit van deze bedrijven niet de ‘core business’ is, gaat ook de snelheid uit het inpak- en verzendproces.

Joeri gaat verder: “Voordeel was dat we via ons kledingmerk ook eigenaren van andere kledingmerken kenden. Een aantal daarvan gaf aan dat wanneer wij een e-fulfilment bedrijf zouden oprichten, zij wel klant wilden worden. We zijn toen klein gestart aan de Conservenweg met een opslagruimte van 200m2. Dit hebben we langzaam uitgebouwd naar waar we nu zijn. Het kledingmerk hebben we uiteindelijk verkocht”.

De nieuw ingerichte opslagruimte van De Pakkettenfabriek

Van houten legbordstellingen naar complete magazijninrichting

De locatie aan de Conservenweg was dus eigenlijk het eerste magazijn. Joeri gaat verder: “Op die locatie werkten we met kleinere stellingen en ook wel met houten legbordstellingen die we in losse partijen opkochten”. “Op het moment dat we dat magazijn wilden herinrichten kwamen we bij jullie uit”. “Dit ging via via. Iemand die we kenden had stellingen bij jullie gekocht. Zij waren erg tevreden dus toen hebben we jullie benaderd. Over die herinrichting is eerder een artikel over geschreven. Doordat we zo groeiden zijn we in het nieuwe pand aan de Turbineweg terecht gekomen. Dat moest natuurlijk ook weer ingericht worden”. Aldus Joeri.

Doordat het eerste project goed was verlopen kregen we met MeerMagazijn ook weer de opdracht om de nieuwe opslaglocatie aan de Turbineweg in te richten. Anderhalf jaar geleden hebben we daar in de eerste hal palletstellingen geplaatst en vorig jaar hebben we een tweede opslagruimte met een verdiepingsvloer en palletstellingen ingericht.

“Het ging allemaal vrij makkelijk, wij weten wat we nodig hebben en jullie hebben de expertise”

Joeri vervolgt: “We hebben weer gebeld en toen zijn jullie bij ons nieuwe pand komen inmeten. “Het ging allemaal vrij makkelijk, wij weten wat we nodig hebben en jullie hebben de expertise’. “Er zat bijvoorbeeld een schuin dak in het plafond dus het was belangrijk om die ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. Daar hadden we wel wat advies bij nodig. Zeker voor de verdiepingsvloer. We liepen tegen vragen aan als:Is wat wij bedenken ook het meest handig? ’Creëer je dan de meeste palletplaatsen en de meeste ruimte?’ “Daarin hebben we van jullie een goed advies gekregen. Het zijn allemaal korte stellingen geworden die in de breedte staan. We hadden ook hele lange stellingen kunnen plaatsen maar dan moet je heel ver een pad in lopen en ook weer terug. “Nu zijn de paden kort en daardoor is het orderpicken veel gemakkelijker”

Het kantelhek bij De Pakkettenfabriek

Zoek jij ook een magazijninrichter die met je meegroeit?

Is jouw bedrijf ook groeiende en zoek je een magazijninrichter die met je meegroeit? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij komen kennis met je maken op jouw locatie of je komt naar ons spiksplinternieuwe kantoor in Hazerswoude-Dorp. De koffie staat klaar!

Lees ook:
Project opgeleverd: De Pakkettenfabriek
Niet gek, zo’n kantelhek
1.400 m2 Palletstellingen voor opslag gevechtslaarzen Defensie
Absolute Motors over Meermagazijn

Veelgestelde vragen

  1. Kunnen jullie ook stellingen monteren?

    Stellingen besteld in onze webshop monteren wij niet. Maar deze zijn wel heel gemakkelijk zelf te monteren. Er wordt een duidelijke montageinstructie meegeleverd en een deel van de stellingen is al voorgemonteerd.

    Stellingen die in een project worden geleverd kunnen wij plaatsen. Wij hebben ervaren monteurs in dienst. Er wordt een offerte opgesteld voor het totale project inclusief plaatsing en een inspectie.

  2. Verkopen jullie alleen stellingen?

    Naast verschillende soorten stellingen, kun je bij MeerMagazijn terecht voor een gehele magazijninrichting. Wij adviseren graag over de mogelijke producten, accessoires en ook over veiligheid zoals inspecties.

Onze merken en certificeringen