Ruim 24.000m2 opslagruimte ingericht bij Detailresult Logistiek Bleiswijk

Detailresult Logistiek heeft drie jaar geleden een nieuw distributiecentrum in Bleiswijk geopend. Deze ruimte is speciaal ingericht als opslagruimte van producten voor supermarktketen Dirk van den Broek. De 24.000m2 opslag van droge kruidenierswaren zoals tandpasta, chips en potgroenten hebben we (her)ingericht. Daarnaast hebben we in een eerder stadium ook nog eens een naastgelegen distributiecentrum van ruim 12.000m2 ingericht met palletstellingen. In totaal ruim 36.000m2.

Ruim 24.000m2 opslagruimte ingericht bij Detailresult Logistiek Bleiswijk

“Soms maakt het niet uit hoe je er komt, als je er maar komt”

Erik van der Linde (links), Projectleider Supply Chain bij Detailresult Logistiekn mnnnnnnnnnnnnnnnnnvvvvvvvvvvvvvv                                                    nnet Niels van der Meer (rechts), mede-eigenaar van MeerMagazijn

Herinrichting distributiestructuur

“Door groei van onze klant en door de herinrichting van de distributiestructuur hadden we meer opslag nodig”, zegt Erik van der Linde, Projectleider Supply Chain bij Detailresult Logistiek. “Om meer ruimte te creëren wilden we de bestaande stellingen herinrichten en daarbij nieuwe palletstellingen plaatsen. MeerMagazijn heeft dit uitdagende plan vertaald naar een 3D tekening. Daardoor kregen we een goed beeld van de inrichting”.

“De nieuwe stellingen zijn iets dieper waardoor we er meer pallets in kwijt kunnen. We hebben er bewust voor gekozen om de stellingen niet tot het plafond te bouwen. Op die manier kunnen we de pallets altijd veilig wegzetten.” We moeten natuurlijk goed op de veiligheid letten.” Aldus Erik.

De nieuw ingerichte opslagruimte bij Detailresult Logistiek

Brandveiligheid

In de opslagruimte bij Detailresult Logistiek worden ook brandgevaarlijke goederen opgeslagen. We hebben in verband met die brandveiligheid een aantal maatregelen genomen:

 • Er zijn sprinklers op de liggerniveau’s aangebracht.
 • Er zijn extra roosters en platen op de liggers geplaatst.
 • Er is meer ruimte gecreëerd tussen de stellingen die bij elkaar zijn geplaatst.

 

Flow Rack

Een gedeelte van de opslagruimte bij Detailresult Logistiek is ingericht met Flow Racks. Een Flow Rack bestaat uit kleine rollerbanen die met een hellinghoek in de stelling worden geplaatst. Van beide kanten van de stelling is een Flow Rack toegankelijk. Hierdoor kunnen producten aan de ene kant worden opgeslagen en aan de ander kant worden opgehaald.

Erik van der Linde: “We werken onder andere met een verrijdbare Flow Rack. Het voordeel daarvan is dat bij een assortimentswijziging het Flow Rack verplaatst kan worden. Voor het opslaan van sommige kleine producten is een Flow Rack echt een uitkomst. Er kunnen namelijk meer artikelen op één vierkante meter opgeslagen worden. Vooral onze ‘ten minste houdbaar tot’ (tht) artikelen worden in het Flow Rack opgeslagen.”

Flow Racks worden voornamelijk gebruikt voor de fifo opslagstrategie (first in, first out). De langst opgeslagen goederen worden als eerste uit het rack gehaald. De rollen in een Flow Rack kunnen elektrisch aangedreven worden of via de zwaartekracht. In het magazijn bij Detialresult Logistiek wordt er met zwaartekracht gewerkt.

Wat zijn de eigenschappen van een Flow Rack?

 • Hoge bezettingsgraad omdat er geen extra gangpaden nodig zijn.
 • Vooral gebruikt voor opslag van artikelen met een klein volume.
 • Eenvoudig beheer van de producten.
 • Per opslagkanaal kan er maar één productvariant opgeslagen worden.
 • De kanalen moeten goed gevuld zijn in verband met het stuwen van de producten.
 • Het is arbeidsintensiever omdat de dozen met de artikelen van een pallet afgehaald moeten worden.


Verrijdbare Flow Rack bij Detailresult Logistiek

Succesvol projectmanagement

Erik vertelt verder: “De grootste uitdaging van dit hele project was dat de dagelijkse processen moesten doorlopen. Daarom is er in samenwerking met MeerMagazijn een plan gemaakt om dit proces niet te verstoren. Zonder dit plan was het project niet zo vlot verlopen. Het begon al met het grote voordeel dat wij met de directeur zelf (Niels van der Meer) aan tafel zaten. Daarnaast kregen we twee vaste contactpersonen toegewezen waar we continu snel mee konden schakelen. En iedere week hadden we met het projectteam bouwoverleg. Daardoor was binnen drie maanden het grootste deel van het project gerealiseerd. Zowel het gedeelte dat heringericht moest worden als het gedeelte met de nieuwe stellingen. En dat ook nog eens zonder ongelukken. “Best knap dat we dit hele project zo snel hebben kunnen neerzetten”

“Een nieuw pand inrichten in coronatijd werd toch een ander verhaal”

Erik: “We werkten voor de inrichting van onze distributiecentra vaak met vaste partijen. Dat verliep altijd prima. Maar een nieuw pand inrichten in coronatijd werd toch een ander verhaal. De tijdsdruk was enorm omdat het binnen een half jaar gerealiseerd moest zijn. We zochten dus een partij die die betaalbaar en flexibel was en daarnaast wilden we ook snel kunnen schakelen. We hebben eind maart de keuze voor MeerMagazijn gemaakt en in juni waren we al aan het bouwen!”.

Zoek jij ook een magazijninrichter die met je meedenkt?

Is jouw bedrijf ook groeiende en zoek je een magazijninrichter die met je meedenkt? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij komen kennis met je maken op jouw locatie of je komt naar ons spiksplinternieuwe kantoor in Hazerswoude-Dorp. De koffie staat klaar!

Lees ook:

Veelgestelde vragen

 1. Kunnen jullie ook stellingen monteren?

  Stellingen besteld in onze webshop monteren wij niet. Maar deze zijn wel heel gemakkelijk zelf te monteren. Er wordt een duidelijke montageinstructie meegeleverd en een deel van de stellingen is al voorgemonteerd.

  Stellingen die in een project worden geleverd kunnen wij plaatsen. Wij hebben ervaren monteurs in dienst. Er wordt een offerte opgesteld voor het totale project inclusief plaatsing en een inspectie.

 2. Verkopen jullie alleen stellingen?

  Naast verschillende soorten stellingen, kun je bij MeerMagazijn terecht voor een gehele magazijninrichting. Wij adviseren graag over de mogelijke producten, accessoires en ook over veiligheid zoals inspecties.

Onze merken en certificeringen