stijlbeschermer

Stijlbeschermer: de eerste stap naar een veiliger magazijn

Een stijlbeschermer in een magazijn is een veiligheidsproduct dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar van essentieel belang is. In deze blog vertellen we je wat stijlbeschermers zijn, hoe ze kunnen bijdragen aan de veiligheid en efficiëntie in een magazijn en waarom ze dus niet mogen ontbreken in jouw magazijn.

Wat is een stijlbeschermer?

Een stijlbeschermer is een kunststof beschermer die is ontworpen om de staanders van magazijnstellingen te beschermen. Staanders zijn de verticale frames van de stellingen die cruciaal zijn voor de stevigheid van  magazijnstellingen. Schade aan deze frames kan de veiligheid verminderen en daardoor tot ernstige ernstige problemen leiden zoals bijvoorbeeld instorten van de stelling. Stijlbeschermers dienen als een beschermende barrière tussen de staanders en de impact van bijvoorbeeld een aanrijding tegen een staander met een heftruck.

De veelzijdige voordelen van een stijlbeschermer

Het belang van stijlbeschermers kan niet genoeg worden benadrukt. Er zitten veel meer voordelen aan het gebruik van stijlbeschermers dan alleen maar het beschermen van je stellingen. Hieronder lees je de belangrijkste redenen waarom het gebruik van stijlbeschermers van cruciaal belang is in je magazijn:

 • Bescherming van stellingen: Stijlbeschermers voorkomen dat de staanders van stellingen beschadigd raken door botsingen, waardoor de levensduur van de stellingen wordt verlengd en de kosten voor reparaties en vervangingen worden verminderd.
 • Veiligheid van medewerkers: Doordat stijlbeschermers schade aan stellingen te voorkomen wordt ook het risico op ongevallen verminderd. Door het instorten van een stelling kan immers ernstig letsel aan personeel veroorzaakt worden.
 • Bescherming van producten: Stijlbeschermers helpen ook om de producten, die op de stellingen zijn opgeslagen, te beschermen. Een beschadigde stelling kan instorten en de opgeslagen producten beschadigen, wat leidt tot financieel verlies.
 • Efficiëntie: Wanneer stellingen in goede staat zijn, kunnen de werkzaamheden in het magazijn soepel verlopen. Dit zorgt voor een verhoogde efficiëntie in een magazijn.

Advies

We bieden standaardmaten stijlbeschermers aan in onze webshop. Heb je vragen over een kunststof stijlbeschermer voor palletstelling of wil je persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee over een oplossing op maat.

Voorbeelden van een stijlbeschermer

Lees ook:
Zo win je met een goed georganiseerde magazijninrichting
De essentiële rol van hoekbeschermers in een magazijn

Tag: algemeen, productontwikkeling, slimme oplossingen, veiligheid, stijlbeschermer

Veelgestelde vragen

 1. Wat is een opleverinspectie?

  Alle stellingen en verdiepingsvloeren die door MeerMagazijn zijn gebouwd worden na oplevering door onze veiligheidskundige geïnspecteerd. We vinden het belangrijk om een compleet product af te leveren, inclusief een opleverinspectie. Na goedkeuring ontvang je een rapport en een MeerMagazijn inspectiesticker.

 2. Voeren jullie ook inspecties uit?

  Ja, zowel nieuwe als gebruikte stellingen en vloeren worden door een gekwalificeerde veiligheidskundige geïnspecteerd. Zo ben je verzekerd van veilig materiaal. Onze veiligheidskundige inspecteert de materialen volgens de geldende Arbo-eisen en wetgeving.

 3. Is maatwerk mogelijk?

  Natuurlijk. Wij hebben een eigen montageteam dat stellingen ook op maat maakt voor specifieke hoogtes en breedtes. Bepaalde stellingen kunnen we ook desgewenst inkorten en zelfs ‘verlengen’ met bijvoorbeeld (op)koppelstukken. We denken graag mee zodat het magazijn zo optimaal mogelijk gebruikt kan worden.

Onze merken en certificeringen