Hoge omloopsnelheid en opslag: wat is de beste keuze?

31 augustus 2020

productontwikkeling

Werkt u met producten die een hoge omloopsnelheid hebben? Zoekt u een manier om meer rendement uit uw magazijninrichting te halen? Wilt u de opslagcapaciteit van uw magazijninrichting vergroten en uw opslag efficiënter maken? Wij zoeken samen met u naar de beste oplossing.

Optimaal gebruik van uw magazijnruimte

Met het shuttlesysteem behoudt u overzicht en maakt u tegelijkertijd optimaal gebruik van uw kostbare magazijnruimte. Er wordt veel ruimte bespaard op de gangpaden. Deze voordelen gelden ook voor een  inrijstelling. Maar wanneer kiest u voor een inrijstelling en wanneer voor een shuttlesysteem?

Inrijstelling

De naam inrijstelling zegt eigenlijk al heel veel. Met een heftruck kan er gemakkelijk de stelling ingereden worden om de goederen achter elkaar te plaatsen tot elke gewenste diepte. Vaak gebeurt dit volgens het FILO principe (First In Last Out).  U bespaart met een inrijstelling  veel ruimte op gangpaden. Deze vorm van opslag is dan ook zeer geschikt voor bulkopslag. U behoudt overzicht en maakt tegelijkertijd optimaal gebruik van uw kostbare magazijnruimte.

Inrijstelling

Tekening inrijstelling

Pallet shuttle systeem

Een pallet shuttle systeem is een elektrisch aangedreven opslagsysteem in een speciaal ontworpen stelling.  Dit systeem is een variant op de bovengenoemde inrijstelling. Het verschil tussen een shuttlesysteem en een inrijstelling is de elektrische aandrijving bij het laden en lossen van pallets. Bij een pallet shuttlesysteem gebeurt dit elektrisch met shuttles. Deze shuttle werkt als verlengstuk van een heftruck en automatiseert de opslag van pallets binnen uw stellingen. Hierdoor hoeft er niet per gang een productindeling te maken maar per niveau, waardoor de vullingsgraad van het shuttle systeem 2 keer zo groot is. 

Pallet shuttle systeem

IMG 0877.2   IMG 0873

Video pallet shuttle systeem

 

Welk systeem past het beste in mijn magazijn?

Inrijstellingen

✔ Zijn geschikt voor binnen en buiten
✔ Verstelbare opslagniveaus
✔ Zijn zeer geschikt voor bulkopslag
✔ Werkt volgens LIFO en FIFO-methode (Last-In First-Out & First-In First-
    Out)
✔ Gemakkelijk en veilig in- en uitrijden
✔ Geschikt voor bulkopslag

Pallet shuttlesysteem

✔ Maximale opslagdichtheid 
✔ Geschikt voor producten met een hoge omloopsnelheid, zoals
    bijvoorbeeld levensmiddelen

Efficiëntie en besparing door vergroting snelheid en vermindering
    inspanning
✔ Werkt volgens LIFO en FIFO-methode (Last-In First-Out & First-In First-
    Out)
✔ Minder kans op aanrijschade in de stellingen
✔ In relatief korte tijd kan de investering terugverdiend worden

Advies

Heeft u interesse in een pallet shuttlesysteem of een inrijstelling en wilt u graag advies over welke vorm het beste in uw magazijn past? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee over een oplossing op maat.